"Snuffelbos" - 1 april

"Snuffelbos" - 1 april

22 maart: het ging goed, volgens hun speelt ze daar vriendelijk omdat hun de hondengroep goed kunnen samenstellen (opvang Oeffelt). Ze doet het beter dan ik met speelveld Gennep. Laatste keer ging Vida bijten bij een grotere hond. Ik vroeg me af of ze dat daar ook deed, volgens hun niet en zijn continue in rust. Dus is opletten in speelveld Gennep hoe de ontwikkeling gaat, maar heb ook leuke momenten gezien in speelveld Gennep.  Honden moeten dus niet bijten met spelen maar pootjes gebruiken. Moeder en dochters doen dat wel maar die kennen elkaar beter waardoor de verhoudingen anders zijn. Dus vinden het nogal spannend en volgens opvang Oeffelt: niet zo leuk voor de honden als dat bijten er is en dat ze dat doen. Daar in Oeffelt, doen ze het niet, meer op hun gemak etc. Dus is lastig hoor: honden bij elkaar zetten om te spelen. Yada deed in speelveld Gennep bijten om grens aan te geven en gaf daarbij ook likjes. Vida daar en tegen toonde bijt gedrag om meer te domineren bij een grote hond.

25 maart: Yada ging goed, leuk achter hondjes aan gerend. Vida en Yada komen toch steeds kwispelend erheen en terug ervan. Ze reageren goed erop. Ze zijn blij om daarheen te gaan en hun te zien en komen weer blij terug dus is altijd mooi om te zien. Onze hondjes zijn schatjes daar.

27 maart: met de puppy's naar speelveldje gegaan, een video gemaakt zodat ik dat kan zien aan de opvang of dat het "gewenste gedrag is" omdat Vida op een grote hond van een paar maanden oud nogal op reageerd, voor de rest doen ze het prima, ook op de opvang.

28 maart:

respons van video gekregen:

Hallo, Yada en Vida doen het eigenlijk best goed, ze vinden inderdaad de grote hond spannend en dat snap ik ook wel. De grote hond is erg opdringerig en niet heel netjes in de communicatie. Tip voor de eigenaren van de grote hond: laat hem spelen met honden die hem aankunnen en hem op zijn plek zetten. Hier leert hij niks van en raken andere hondjes van slag. verder nog wat dingetjes gezien, maar niet perse met Yada en Vida. Wat ik al aangaf: deze plekken zijn vaak helemaal niet zo leuk voor honden en qua socialisatie brengen ze weinig goeds. Zeker in het geval van Yada en Vida is het niet nodig dit er nog eens bij te pakken. Die zien voldoende andere honden om hun skills te oefenen.

Wil je er toch heen blijven gaan, kijk dan goed naar je hondjes en als ze het spannend vinden, geef ze dan steun die ze nodig hebben of kies ervoor om weg te gaan. Sowieso is een kwartiertje in deze drukte wel voldoende, daarna raken ze alleen overprikkeld.

we vinden (opvang Oeffelt) dit niet zo goed voor de socialisatie, je zou beter kunnen kijken of je vaste vriendjes kunt vinden, waar het leuk mee gaat en dan daarna gewoon gaan wandelen. Dat stilstaan op een eigenlijk te klein en te druk veld, is voor veel honden niet fijn. Ik snap dat je de andere eigenaren niet aan wilt spreken, zou ik ook niet zomaar doen, dan moet je elkaar wel echt beter kennen. Voor nu zou ik zeggen: niet gaan of alleen als het niet zo druk is en meteen weer je boeltje pakken als het niet meer leuk is.

29 maart tot 1 april: het is mooi weer, ze hebben een "kinderbadje" voor de honden daar staan, zodat ze met water kunnen spelen: Yada is daar al twee keer ingeweest en had een modder neusje toen ze terug kwam. Vida, is nog niet in het badje geweest: geen zin.

Verder ben ik niet meer naar speelveld Gennep geweest.