Fitpaws - fitness voor honden
Fitpaws - fitness voor honden

Fitpaws - fitness voor honden

Honden zijn zich vaak niet bewust van hun lichaam. Zo vergeten ze vaak dat ze naast twee voorpoten ook twee achterpoten hebben. Honden die zich hier niet bewust van zijn plaatsen hun voeten ongecontroleerd neer. Hierdoor kunnen ze misstappen maken en blessures oplopen. Ook de spiermassa wordt hierdoor ongelijk getraind en belast. Het is daarom belangrijk om de hond hier bewust van te maken en dit te trainen. Een manier om dit te doen is met balanstraining. Tijdens het balansen raken de honden zich bewust van verschillende ondergronden, hoogtes, leren ze hun gewicht te verdelen, balans te houden en moeten ze meer nadenken waar de poten geplaatst kunnen worden. Hierdoor worden de honden veel bewuster van hun lichaam. Dit draagt weer bij aan de gezondheid van de hond.

Bron: FitPaws honden balansspullen - HydroDogs

Bron: https://www.alprovi.nl/mooffz?page=2

 

28 november: blijven op "plaats" op bakje: "up" en "laag" en blijven zitten dus "zit" en "blijf" 

Verder door de tunnel heen en over de parcours lopen: de verschillende de hoogtes en over de palen die op de grond liggen.

op bakje "up" en "laag" mag ik thuis ook trainen, zover heb ik geen bakje, maar om de hele training interessant te houden voor haar, heb ik een balancekussen aangeschaft en een yoga mat: deze zijn eigenlijk bedoeld voor mensen, maar ik vondt de prijs technisch in orde en deze is lager dan een balance kussen voor honden, hetzelfde met de yoga mat: ik kan er alvast mee aan de slag en kijken hoe ze erop reageerd.

Bron: https://www.capital-sports.nl/

Bron: https://www.that-is-it.nl/

Bij "that-is-it.nl" kun je bijvoorbeeld een trap in het parcours maken. Zover heb ik een yoga mat en een balans kussen, maar om zelf een parcours te maken: kun je creatief erin worden en zelf gerichte fitness oefeningen met je hond gaan doen.