Waarschuwing: grasaren
Waarschuwing: grasaren

Waarschuwing: grasaren

WAARSCHUWING GRASAREN 🌾 ‼️OPROEP TOT DELEN‼️ Wat is een grasaar? Zie link ⬇️ https://www.veterinairespecialisten.nl/nieuws/198-grasaren-zijn-nare-kruipers

Het baasje heeft ons gevraagd het verhaal van Ayla te delen vanwege het ernstige gevaar van een grasaar. Rust zacht lieve Ayla 🦋 Wij wensen Damy en Laura heel veel sterkte met dit grote verlies 💛

Baasje meldt: We krijgen nu al veel vragen van mensen die nog nooit van een grasaar gehoord hebben. Om de ernst van deze planten kenbaar te maken, wil ik jullie vragen onderstaand bericht te delen. Hopelijk kunnen we hierdoor veel trouwe viervoeters een hoop leed besparen.

‼️WAARSCHUWING‼️ Gisteren hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze allerbeste vriend. Een grasaar is bij haar heup naar binnen gedrongen en vanuit daar steeds dieper gaan zitten. Hier kwamen we pas achter nadat we uit het niets een hele grote bult zagen zitten. We hebben direct ingegrepen en uiteindelijk bleek het dus om een grasaar te gaan die operatief verwijderd moest worden.

Dat de dierenarts deze aar kon vinden, is alles behalve vanzelfsprekend. De vreugde was dan ook bij zowel de dierenarts als bij ons immens groot. Na een tijdje kwam er echter opnieuw een ontsteking bij Ayla naar boven en ze jankte het soms uit van de pijn.

De dierenarts heeft haar direct onder handen genomen, maar kon niks meer vinden. We hebben toen direct het dierenziekenhuis in Oldenzaal opgebeld en een CT-scan laten maken. Onze nachtmerrie werd uiteindelijk werkelijkheid en er bleek inderdaad nog een stuk grasaar in te zitten. Dit stukje zat onder de ruggenwervel en tegen een slagader aan, wat inhield dat het een erg gevaarlijke operatie zou worden.

Toch hebben we besloten om nog 1 keer alles te geven, zodat ze weer een pijnvrij en vrolijk leven kon leiden. Tijdens de operatie kregen we een telefoontje van de specialist dat hij iets heeft verwijderd wat er niet hoort te zitten, maar dat dat niet de grasaar was. De grasaar zat te diep en hij kon het stukje niet vinden, wat hij ook probeerde. De enige optie wat er nog was, was Ayla weer dicht maken en hopen dat ze zou herstellen.

Als ze bij ons was, liet ze niks merken en kwispelde wat af. Maar we merkten aan alles dat ze ontzettend veel pijn had. Ze begon te klapperen met te tanden en te smakken, waarmee ze aangaf dat er nog maar 1 optie was..in laten slapen😪

Met haar allerlaatste kracht likte ze onze tranen weg en is daarna langzaam weggezakt. Normaal zijn wij niet zo van die verhalen op Facebook enz, maar deze wilden wij toch met jullie delen. Pas A.U.B. op en kijk je hond goed na wanneer hij/zij door een slecht onderhouden grasveld, berm of wat dan ook heeft gelopen.

Deze smerige dingen zijn sluipmoordenaars en is onze allergrootste vriend uiteindelijk zelfs fataal geworden. Ze was pas 5 jaar, maar leeftijd zegt in dit geval dus helemaal niks. R.I.P maatje😪

Waarschuwing: grasaren