Muilkorf voor Agitatie
Muilkorf voor Agitatie

Muilkorf voor Agitatie

2021

Muilkorven zijn over het algemeen juist zo ontworpen dat een hond alles kan doen, dus eten, drinken, hijgen, hollen etc., behalve datgeen dat je wilt voorkomen met een muilkorf. In de meeste gevallen is dit dus ongewenst eten van straat tegen te gaan of om bijtincidenten te voorkomen

Er zijn meer redenen waarom een hond een muilkorf kan dragen: de hond eet alles op wat hij op straat tegenkomt. de hond heeft heel veel stress bij de dierenarts en vertoont angstagressie (agressie uit nood). In sommige Europese landen zijn sommige rassen zelfs verplicht een muilkorf te dragen in het openbaar.

Muilkorf voor Agitatie

Muilkorf van nylon en leer is praktisch en nuttig bij agitatie training. Muilkorf van nylon en leer kunt om uw hond in iedere situatie doen. Het is een heel praktisch model, het kan goed een vorm houden en vanwege de perfecte circulatie van lucht zal uw hond zich erg comfortabel voelen! Uw dier kan dit muilkorf van nylon en leer urenlang dragen!

Het is zeer comfortabel. De muilkorf heeft een neus opvulsel, zodat uw hond geen wrijving of ongemak bij de training of dagelijkse wandelingen zal hebben. Aangename gevoel voor uw hond is heel belangrijk voor ons! Daarom hebben wij dit muilkorf goed ventilerend gemaakt om problemen met ademenhaling te vermijden.

De honden zijn nu een jaar:

Bij "Snuffelbos" willen ze de muilkorf graag gebruiken, omdat bij bepaalde rassen, onder andere het hondenras dat wij hebben: bij voorbaad een muilkorf gebruiken, aangezien de honden nu wat ouder zijn en zich "vrijer" gedragen, reageren ze nu meer, bijvoorbeeld op kleinere honden. Veiligheid staat voorop natuurlijk, aangezien de honden allemaal van een honden eigenaar zijn.

Bij hondencurcus: gebruiken we ook een muilkorf, omdat de honden ouder worden en meer reageren dus ook tegenover andere honden: met een muilkorf zijn ze rustiger en letten ze meer op de hondeneigenaar.

Bron: https://www.fordogtrainers.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=981&zenid=a8a5d8ce239b0d0adb3619ff056bfd35

Foto's: Vida, tijdens hondenschool

11 december: met Izzy examen gedaan voor Beginners curcus, we zijn geslaagd! We kregen van een andere curcist ook een mooi compliment dat we een mooie muilkorf voor de hond(en) hebben en vroeg dan ook waar we die gekocht hebben, omdat die cursist ook onze muilkorf wil aanschaffen. - voor de dagopvang gebruiken we een andere muilkorf en die laten we bij de dagopvang omdat die voor thuis niet bruikbaar is - deze muilkorf is stugger en is aan de binnenkant zachter afgewerkt waardoor het voor de hond prettiger zit - voor de dagopvang heb je juist geen stugge muilkorf nodig omdat de hond aan het spelen is met andere honden - deze muilkorf heeft als doeleindingen: trainingen en wandelingen.