Speelveldje in Gennep
Speelveldje in Gennep

Speelveldje in Gennep

14 maart: naar hondenspeelplaats geweest in Gennep. De hond die we vaker hadden gezien, was er ook en nog tig andere honden, ik denk in totaal 10 honden. De puppy's reageerde goed op de honden er was zelfs soort van spelende interactie met de honden. Vida reageerde op het laatst zenuwachtig en begin te blaffen op een herder hond van ongeveer 11 maanden, maar daarvoor nauwelijks geblaft, alleen op het begin effe, voor de poort, bij het binnengaan, maat dat komt ook omdat een hond losliep voor de poort, en Vida was nog aan de lijn, dus dat was voor haar ook blaf moment. Verder ging goed. Leuk moment. Extra lang gebleven ook, omdat andere mensen ook niet zo'n haast hadden. De puppy's zijn goed gegroeid in hoogte en ook in persoonlijkheid. Durven nu al veel meer. (geen foto's genomen, want was eerste kennismaking)

21 maart: er waren veel grote honden en een grote groep, we zijn een uur gebleven omdat de puppy's veel te verwerken hebben. Daarnaast reageerde ze wel goed, goede grenzen aangeven, durven meer, ze komen nu helemaal uit hun eigen comfort zone en worden al honden, die meedoen en wat te zeggen hebben.(foto's gemaakt)

22 maart: het ging goed, volgens opvang Oeffelt speelt ze daar vriendelijk omdat hun de hondengroep goed kunnen samenstellen. Ze doet het beter dan ik met speelveld Gennep. Laatste keer ging Vida bijten bij een grotere hond. Ik vroeg me af of ze dat daar ook deed, volgens hun niet en zijn continue in rust. Dus is opletten in speelveld Gennep hoe de ontwikkeling gaat, maar heb ook leuke momenten gezien in speelveld Gennep.  Honden moeten dus niet bijten met spelen maar pootjes gebruiken. Moeder en dochters doen dat wel maar die kennen elkaar beter waardoor de verhoudingen anders zijn. Dus vinden het nogal spannend en volgens opvang Oeffelt: niet zo leuk voor de honden als dat bijten er is en dat ze dat doen. Daar in Oeffelt, doen ze het niet, meer op hun gemak etc. Dus is lastig hoor: honden bij elkaar zetten om te spelen. Yada deed in speelveld Gennep bijten om grens aan te geven en gaf daarbij ook likjes. Vida daar en tegen toonde bijt gedrag om meer te domineren bij een grote hond.

27 maart: met de puppy's naar speelveldje gegaan, een video gemaakt zodat ik dat kan zien aan de opvang of dat het "gewenste gedrag is" omdat Vida op een grote hond van een paar maanden oud nogal op reageerd, voor de rest doen ze het prima, ook op de opvang.

28 maart:

respons van video gekregen:

Hallo, Yada en Vida doen het eigenlijk best goed, ze vinden inderdaad de grote hond spannend en dat snap ik ook wel. De grote hond is erg opdringerig en niet heel netjes in de communicatie. Tip voor de eigenaren van de grote hond: laat hem spelen met honden die hem aankunnen en hem op zijn plek zetten. Hier leert hij niks van en raken andere hondjes van slag. verder nog wat dingetjes gezien, maar niet perse met Yada en Vida. Wat ik al aangaf: deze plekken zijn vaak helemaal niet zo leuk voor honden en qua socialisatie brengen ze weinig goeds. Zeker in het geval van Yada en Vida is het niet nodig dit er nog eens bij te pakken. Die zien voldoende andere honden om hun skills te oefenen.

Wil je er toch heen blijven gaan, kijk dan goed naar je hondjes en als ze het spannend vinden, geef ze dan steun die ze nodig hebben of kies ervoor om weg te gaan. Sowieso is een kwartiertje in deze drukte wel voldoende, daarna raken ze alleen overprikkeld.

we vinden (opvang Oeffelt) dit niet zo goed voor de socialisatie, je zou beter kunnen kijken of je vaste vriendjes kunt vinden, waar het leuk mee gaat en dan daarna gewoon gaan wandelen. Dat stilstaan op een eigenlijk te klein en te druk veld, is voor veel honden niet fijn. Ik snap dat je de andere eigenaren niet aan wilt spreken, zou ik ook niet zomaar doen, dan moet je elkaar wel echt beter kennen. Voor nu zou ik zeggen: niet gaan of alleen als het niet zo druk is en meteen weer je boeltje pakken als het niet meer leuk is.

29 maart tot 1 april: het is mooi weer, ze hebben een "kinderbadje" voor de honden bij de opvang Oeffelt staan, zodat ze met water kunnen spelen: Yada is daar al twee keer ingeweest en had een modder neusje toen ze terug kwam. Vida, is nog niet in het badje geweest: geen zin.

Verder ben ik niet meer naar speelveld Gennep geweest.

18 juli: vandaag met alle honden naar het speelveldje geweest, Yada sprong over het hekje en de rest ook, dus dat hebben ze in de gaten. We waren daar al een hele tijd niet geweest: honden zijn te slim. Dus Speelveldje in Gennep: gaat niet. - thuis: kregen ze watermeloen: Yada heeft goed door dat meloen lekker is. - met zijn allen in een bench: we hebben een grote bench in de auto staan: gaat dus prima. Ze kunnen al veel van elkaar hebben.