Tante Janske en de roedel
Tante Janske en de roedel

Tante Janske en de roedel

3 februari: Het trainen gaat op z'n gemakje, de volwassen honden zijn een mooi voorbeeld.

7 juni:We hebben we nog twee Springer spaniels, die zijn heel rustig, onderdanig en braaf. De oudere honden zijn wat rustiger. Onze Janske, is bijvoorbeeld 3 jaar oud. Het gaat heel fijn en goed in de roedel. Verder hebben we nog Dix en Driek en dat gaat ook goed. We hebben ook nog een rode cattle dog, die is naar de pup onderdanig toe. Graven in de tuin mogen ze hier gewoon. Ik hou van mijn honden en zorg goed voor ze, gisteren, vandaag en morgen.

De jachthond puppy gaat aan een curcist over, omdat John beseft dat hij geen nazoeken meer kan doen. 11 juni 2021: Vandaag komt er iemand voor de jachthond kijken.

15 juni, Eva is gisteren (14 juni) meegegaan naar België, waar ze vele nazoeken mag doen met haar lieve nieuwe eigenaresse, ze krijgt een actieve toekomst, waar de dashbrack (Alpine Dachsbracke) voor bedoeld is. Het gaat tot zover dus heel goed met haar.

Eva gaat iedere twee weken terug komen om zweetwerk te trainen bij John. Ze zit in een roedel met jachthonden binnenshuis. Dat gaat goed, zegt de nieuwe eigenaar.

2 juli: hoe gaat het nu met de roedel? Het is nu een stuk rustiger, alhoewel de rode cattle Bessy ook erg aanwezig is. John is een stuk meer ontspannen, geen stress meer voor hem, ook omdat hij de zorg voor Eva niet meer heeft: dubbelop rust nu voor hem en dat is mede dankzij jullie (Claudia en Harry).

24 juli: John is helemaal into zijn Springers en er heel blij mee, hij zei vanmiddag nog dat hij blij was dat de pups er niet meer waren, ondanks ook missen. Ik heb daardoor ook veel meer ontspanning, hoe spijtig ook…

Ik ga zo spoedig mogelijk wat foto’s maken en je sturen, Izzy en de broers/zussen en mama Dakota foto’s worden erg graag ontvangen hier.

Ik zag je blog over je trouwdag: Ohhh Renault Kango heb ik ook weliswaar een oude 2013, maar perfect om honden mee te nemen. Jullie hebben straks een Peugeot Tepee: Heerlijk nuttig dus! En och, dan krijg je hem later, is nog extra dan.

25 juli: foto gemaakt, 6 honden bijeen, is moeilijk mooie foto maken. Ik heb hondenschool alleen met Dix gedaan, ze luistert alleen als het haar uitkomt, is wel mijn favourite hond hier nu. Als het haar wat opleverd...

30 augustus, ze wordt zwaar, nog plm 2 weken te gaan. Ze heeft al bij de vorige baas een nestje gehad. De reu heet Rocky, uit Heeswijk Dither, kennel van de hazelberg.

De zwart witte hebben we vorige keer voor Sofie gehad, maar die konden we niet kiezen, want hij is de papa van Zoe.

De zwarte dekreu konden we niet voor Zoe gebruiken, omdat het de papa van Zoe is. Die heeft de laatste jaar geleden wel Sofie gedekt, maar daar hebben we geen hond van gehouden.

17 september, Zoe, deze ochtend naar dierenarts, omdat ze nog steeds niet bevallen is. Echo liet een levende pup zien en daar wacht ik nu op...(helaas want er waren 4 reserveringen) Zoe is gezond maar wel onrustiger.

17 september:

- wanneer mag ze bevallen? Afgelopen dinsdag.

gewoon wachten zei de dierenarts. Zoe heeft brok laten liggen maar nam nog wel snoepjes aan.

Dixie had er ook 9 en dachten er 5 te hebben gezien, dat was 4 jaar geleden.Dixie heeft wee opwekkers gehad en was uitgeput. 8 pups zo en de 9e bleef zitten na paar uur nog: toen keizersnede.

Zoe wil in haar bench, maar dan kan ik haar niet helpen, als nodig...

Ze is wel wat onrustig, maar dat kan ook omdat John weg is, ze kan die niet missen.

ik wacht wel af...

20 september: Och arme, pup heeft het niet gehaald...Leefde bij uitnemen, ze hebben drie kwartier geprobeerd, maar ging zienderogen achteruit. Zoe haar pup, deze ochtend keizersnede maar niet gehaald... Zoe maakt het goed gelukkig en hoeft nooit meer pups te krijgen van ons.