Soran Bart: Hoopers
Soran Bart: Hoopers

Soran Bart: Hoopers

7 juni: Met Soran Bart gaat het erg goed, eind mei woog hij nog 22 kilo. We zijn net van gehoorzaamheid curcus 1 af. We waren de knapste! Hij deed erg goed zijn best.

Certificaat hebben we nog niet: we moeten nog drie lessen en twee theorie lessen.

Soms heeft hij wat last van concentratie problemen en kan soms ook wat over geprikkeld zijn.

We gaan na deze curcus gehoorzaamheid 2 volgen.

Hij loopt nu vrij op het strand, samen met de hond van een vriendin, een Toller (Nova Scotia duck tolling retriever) Dat is zijn allerbeste vriendin.

Als hij vrij loopt dan luistert hij erg goed en let erg op mij.

De paarden vindt hij nog erg spannend, maar gaat ook steeds beter.

Het is echt een hele lieve, knappe vriend voor het leven.

16 juni 2021

We moeten morgen examen doen: gehoorzaamheid 1, de vorige les was het de clown van de klas, maar komt goed met ons. Het gaat ook erg goed, alleen soms met de curcus niet. We hebben er vertrouwen erin, alleen morgen naar de hondenschool en dan gaan we op vakantie na de zomer stop op gehoorzaamheid 2.

Volgende week, ga ik Soran Bart laten langslopen langs mijn paard. We doen dat met zijn tweeën. Bianca met Soran Bart en met paard en Mathieu met lange lijn ernaast ook aan Soran Bart vast, zodat als hij te dichtbij komt hij hem kan corrigeren. Ik heb de allermakste paard, die heeft nog nooit wat gedaan, ook niet bij de vorige honden. De paard is de andere twee gewend, maar daar durf ik het niet mee.

Hij ligt altijd bij me nu, ook in de keuken. Van de week stond hij ineens boven aan de trap, zo van, kom we gaan naar bed.

17 juni: geslaagd bij hondenschool 

Vrijdag 01 juli 2022

Soran Bart: gehoorzaamheid 2 geslaagd

We gaan in september hoopers doen, we zijn een keer gaan kijken, vinden we erg leuk.