Izzy: ik ben loops en hondenschool

Woensdag 04 augustus 2021

4 augustus: Izzy is loops. Yada, hou ik nog even in de gaten, maar houdt nu haar achterste goed schoon dus ik verwacht dat ze loops wordt.

7 augustus: Vida heeft hondenschool les en daarna Izzy: Vida wil naar iedere hond toe in de les, terwijl tijdens het wandelen, wat we ervoor deden: was ze mooi bezig met haar zelf en reageerde ze niet veel op de honden die we zagen: twee aan de lijn, een hebben we moeten passeren en een andere hond was iets verder weg aan het wandelen, ook kwamen we een hond tegen die blafte wel, Vida blafte niet terug. Verder kan ze op auto's en ander verkeer reageren maar ze heeft ook genoeg momenten gehad waar ze niet erop reageerden.

Izzy is loops: dus we dachten: die wil vast ook naar elke hond toe in de les, maar Izzy was in haar eigen element: rustig liep ze mee, Izzy heeft de neiging om achter ons te gaan lopen, in plaats van naast de baas, dus we moeten op de juiste momenten belonen, als ze dus naast ons wandelt, dus we letten daarop, een knuffel, een speeltje met een piep: beloning krijgt ze.

Terug naar nieuwsoverzicht