Puppy's
Puppy's

Puppy's

21 november 2020: de puppy's zijn geboren

We verwachten bericht te geven aan de nieuwe eigenaar om een afspraak te maken wanneer de pup haar/zijn entree te mogen doen in zijn/haar nieuwe gezin/familie, inmiddels is dan de uitslag van de Baer test ook bekend. Om een goede gezondheid te waarborgen: selecteren we de puppy’s voor de nieuwe eigenaren, omdat we daarbij ook kijken naar het karakter van de puppy.

In de eerste drie weken, na de geboorte, staat de moederhond centraal met haar puppy’s en ontvangen we dan ook geen kijkers voor de puppy’s, na deze drie weken, kunt u een afspraak maken om vrijblijvend te komen kijken naar de puppy’s, aan de hand van uw schriftelijke introductie. Reserveren staat tot de mogelijkheden: u, als nieuwe eigenaar kunt aangeven of u liever een teef of een reu wilt adopteren.

De puppy's worden huiselijk geboren. De werpkist staat centraal in onze woonkamer, die hebben we voor onze hond laten maken, dus geen standaard werpkist, maar een werpkist gebaseerd op zijn maten. De werpkist heeft doodligstangen, dit voorkomt dat de pups stikken, geplet worden door Dakota. Deze worden na een week of twee verwijderd. 

In de derde levensweek gaan alle zintuigen van de pup functioneren. Eerst gaan de ogen open, kort daarna de gehoorgangen. Er gaat letterlijk een wereld voor de jonge honden open! Ook de motoriek ontwikkelt zich. Een beetje wiebelig staan de pups voor het eerst op hun pootjes.

In de eerste weken hadden de puppy’s het likken van de moeder nodig om de ontlasting op gang te brengen, nu kunnen ze het alleen af. De pups maken een pril beginnetje met zindelijkheid en gaan buiten het nest poepen en plassen.

Vanaf de vierde tot ongeveer de twaalfde week.

Dit is waarschijnlijk de meest belangrijke periode uit het leven van een hond. In deze periode wordt nog steeds ingeprent op soortgenoten maar vindt tevens de belangrijke socialisatie op “de wereld” plaats. Alles wat de pup nu meemaakt wordt ervaren als normaal en nóóit meer vergeten.

Tot de zevende á achtste week is het hondje nog bij ons. We spelen een belangrijke rol in deze periode. We laten het hondje kennis maken met zowat alles wat de pup in zijn latere leven tegen kan komen. Kinderen, katten, harde geluiden, de auto, dagelijkse geluiden zoals de stofzuiger, de televisie enz. Dat gaat gemakkelijk want pas rond de zevende week is het vluchtinstinct volledig ontwikkeld. Na de zevende week wordt het socialiseren dus veel moeilijker. 

Om de socialisatie goed op gang te brengen, veranderen we de puppy ren in een "adventure box" we hangen daar voorwerpen neer die geluiden maken zodat, als het hondje er tegenaan loopt of er langs loopt: dat het geluid maakt, ook hangen we daar verschillende materialen neer die ze kunnen gaan ontdekken: verschillende stoffen, nieuwe speeltjes, maar bijvoorbeeld ook blokken van verschillende hoogtes zodat ze een physische en mentale stimulatie krijgen.

de hondjes krijgen ook individueel aandacht, voor korte periodes wordt een hondje dan gescheiden van de rest van het nest, daardoor krijgt een hond minder last van verlatingsangst en daardoor kan er een band opgebouwt worden met mensen.

Puppy's
Puppy's
Puppy's
Puppy's
Puppy's
Puppy's
Puppy's