Structurele leiderschap
Liefde voor de hond

Structurele leiderschap

Voor de puppy's, zoeken we gerichte nieuwe eigenaars, die een levensstijl hebben, waarbij de hond een toevoeging is bij het gezin, want een hond is namelijk een liefdevolle aanvulling waarbij je veel energie en liefde van krijgt, zolang je bereid bent om dezelfde energie en liefde terug te geven. Een Australian cattle dog, houdt van duidelijkheid in de vorm van structurele leiderschap.

Structurele leiderschap:

We zullen het er allemaal mee eens zijn dat een hond gecoached mag worden, tenslotte bepaal je wat wel en wat niet mag, waar de grenzen liggen en naar mate in tijd: grenzen vervagen.

je bouwt een band op met je hond en dit is een vertrouwensband: het ligt al in de keuze over welke halsband je kiest voor je hond. Een vertrouwensband begint met het vertrouwen van je hond, want een hond heeft (nog) geen reden om jou te wantrouwen.

Een hond is vaak een weerspiegeling van een eigenaar: voelt de eigenaar zich onzeker of zeker in bepaalde situaties, durf jezelf te confronteren met het feit dat je misschien hulp nodig hebt om jouw leidingsstijl te ontwikkelen of te verbeteren. 

Leiding geven over je hond: iedereen heeft kennis, een missie: dit is de situatie nu, een begin punt, je hebt misschien algemene kennis en je kunt dat overdragen aan je hond. Een visie, schept een beeld over de toekomst: wat wil je bereiken met je hond? misschien aligity, of misschien ga je samen fietsen/hardlopen? of juist meer speurwerk verrichten? We hopen dat je, als nieuwe eigenaar vooral veel avonturen beleeft met de hond. Tenslotte: je leest ook niet iedere keer dezelfde krant, dus iedere keer dezelfde wandeling, dezelfde routine...dat gaat vervelen en deze hond: op den duur maakt een hond dat duidelijk aan je door te gaan "communiceren" en meestal is dat een communicatie, die wij als mensen zien als: "ongewenst gedrag" en dat zou vervelend zijn, voor de eigenaar maar ook vooral voor de hond zelf.

Algemene kennis, iemand kan zo veel kennis hebben over honden, maar tenslotte gaat het toch om daadkracht en verantwoording nemen over je hond, het gaat meer om dan "Ik weet hoe ik met een hond om moet gaan" Het gaat meer om: geen woorden, maar daden, oftewel daadkracht. Al heb je zoveel kennis over honden...zonder daadkracht: kom je nergens, maar....

communiceren met je hond, is niet alleen analyseren, voelen en meedenken, het is een vorm van intuïtie, dat je iets aanvoelt zonder erover na te denken. Een hond inspireren bijvoorbeeld om andere gedrag te tonen, die positiever is, door middel van een "speeltje" bijvoorbeeld en/of op tijd te reageren op een hond, zodat de hond niet gaat springen, ergens achterna rent etc. Leiding geven doe je van binnenuit, actief en passief met de hond bezig zijn en de hond vrij te laten reageren op situaties, zonder de controle te verliezen over de situatie en over je hond, tenslotte: je hebt een vertrouwensband met elkaar, de hond vertrouwt jou als leider en jij vertrouwt de hond en samen creëer je een goede samenwerking, waaraan jullie beide plezier aan beleeft, zowel de hond, als de eigenaar. Kortom dit ras is een werkhond, dus voor iemand die geen zin of tijd heeft om iets met zijn hond te ondernemen, is een hondenras, zoals een Australian cattle dog (ACD) compleet ongeschikt.

Met voldoende inzet, motivatie, energie, wilskracht en bereid zijn om te "leren" zodat je jezelf confronteerd hoe je het beste leiding kunt geven en met het nodige geduld en tijd met de hond, dan past iedere hond bij je, ongeacht of je een "beginner" bent of "gevorderde" met honden. Een hond en het houden en hebben van honden: kost nu eenmaal energie en tijd. We hopen alleen mensen te vinden, die bereid zijn voldoende energie en tijd aan de hond te besteden, want kleine puppy's worden middelmatige grote honden die gecoacht mogen worden op een inspirerende manier.

Structurele leiderschap