Wie zijn wij?
Wie wij zijn

Wie zijn wij?

Als sport en bewegen centraal staat in je leven, dan zoek je ook een hond die dat leuk vindt: honden hebben behoeftes, namelijk physische en mentale uitdagingen, naast duidelijke leiderschap, die de hond begrijpt.

We, Claudia en Harry zijn een relatief jong stel (1981 en 1979), die sportief en ondernemend zijn.

In 2013 zijn we begonnen met hardloopevents, we rennen van 10 km tot halve marathons, later kwam parcours rennen zoals bijvoorbeeld Strong Viking runs erbij. 

In 2016 heeft Harry nog meegedaan aan runs, maar we deden ze niet meer met regelmaat. Eerst deden we elke 2 a 3 weken een hardloopevent. 

We gingen ons meer concentreren op het fitness gedeelte: 

Claudia is vanaf 2013 bezig met crossfit, eerst in de vorm van personal trainer les, daarna even een “pauze” en later weer opgepakt, maar dan in de vorm van groepsles, omdat er een nieuwe sportschool in de buurt gevestigd kwam die dit aanbiedt in groepsverband. 

Vanaf begin 2020, is Claudia bezig met personal trainer les te volgen voor fitness en omdat crossfit in groepsverband is: kunnen we samen crossfit volgen.

Omdat we liefhebbers zijn van sport en bewegen, hebben we besloten om een hond aan te schaffen. Niet zomaar een hond, maar een Australian Cattle dog, vooral omdat Claudia tijd heeft om de hond aandacht te geven, in de vorm van spelen, om te wandelen, maar ook vooral om te trainen. We zijn dan ook voorstander van om met de hond agility te trainen, naast de gehoorzaamheidslessen.

Verder zijn hier diverse natuurreservaten waar de hond mag wandelen, aangelijnd en los, in het bos, op een gemaakte strand, in natuur water, spelen met de modder: heerlijk om buiten te zijn in de natuur.

Harry; Ik heb een eigen interieurbedrijf sinds 2000 en werk vaak aan thuis in onze werkplaats. We hebben twee personeelsleden. We hebben nu een perceel oppervlak van 1800 m2 met tuin. We hebben een werkplaats met voor en achter een ruimte, dat doorloopt naar de tuin en ons privé gedeelte. Onze woongebied is geheel omheind. Daardoor hebben we de vrijheid om meerdere honden te houden en een roedel te vormen, omdat we genieten van het houden van honden, nu maar ook in ons verleden, hebben we besloten om onze teef drachtig te maken door middel van een erkende dekreu (met stamboom). Twee van de puppy’s gaan we zelf houden en opvoeden. We hebben hiervoor gekozen, naast dat het bijzonder is om een nestje te hebben, gun ik onze hond een moeder en kind relatie.

De puppy zal veel leren van de moederhond en het houden van meerdere honden heeft als voordeel dat de honden sociaal zijn met elkaar. We hebben katten, dus de honden worden sociaal opgevoed met andere dieren. We hebben geen kinderen, maar de honden komen in contact met de kinderen van familie/vrienden/buren.

We vinden het leuk om de honden invidueel aandacht te geven en apart van elkaar te trainen, omdat iedere hond zijn eigen behoeftes heeft aan physische en mentale stimulatie, alleen het hebben van een tuin en ruimte hebben is namelijk niet genoeg voor een hond, een hond wil ook DOEN! We houden van honden die willen werken en daardoor zijn we vooral actief bezig met de honden.

19 augustus 2022

We hebben vandaag schoenen gekocht voor rennen.

Bij de schoenenzaak, dat is een speciaalzaak gericht op sport schoenen, daar doen ze een voetenscan en aan de hand van de scan, krijg je een gericht advies over welke schoen bij jou past.

Als we de schoenen passen, dan mogen we over een renbaan rennen en dan wordt daarover een filmpje van gemaakt zodat de afwikkeling van de voeten goed te zien is en dan kunnen ze zien of je inderdaad de juiste schoenen aan hebt, die dus ook de juiste steun geven.

we komen al jaren bij deze schoenenzaak, laatste bezoek was in 2016.

Harry doet mee aan trail runs, strong vikings, meet de marine, crossfit...voor al deze sporten: verschillende schoenen.

Claudia traint de honden en heeft daardoor schoenen nodig. Claudia heeft wandelschoenen en ren schoenen: het gaat om het mentale aspect: goed schoeisel, doet goed wandelen en soms een beetje rennen tussendoor.