Abby Lavie: veld verstoren

Maandag 07 juni 2021

Veld verstoren voordat de boer gaat maaien. Zo hebben de ree kalfjes ook een kans. Alleen in plaats van de kafjes zoeken, was het af en toe muizepluis zoeken. 

De boer appte vanmorgen dat hij morgen gaat maaien. dat betekend voor ons jagers dat we de ree kalfjes wat er in zit beschermen tegen de maaibalken.

Jagen is niet alleen doodschieten, wat mensen denken, maar ook het veilig stellen van het wild in je veld. Zodat de natuur in evenwicht blijft.

Daarom, laarzen aan, Abby aan de lange lijn en het veld verstoren. Zodat de reeën vannacht een andere plek gaan zoeken voor een paar dagen zodat de boer morgen veilig kan maaien. En Abby, die is nu bekaf, maar had lol voor tien.

Gras is hier zo hoog, terwijl zij niet heel klein is.

Soms moet er wat eruit en datg schiet je dan, zeker als het ziek is, maar we doen ook ons best om het nieuwe leven een kans te geven: het is een soort spelletje.

Nu hoefde Abby niks, alleen maar lekker vliegen. Haar geur achter laten zodat de reeën het oppikken. Dat verstoort al genoeg. Dan nemen ze wel de benen vannacht. Ze zat wel aan de lange lijn. Want ik wil niet dat ze de jonge dieren verjaagd. Dat doen de ouders wel vannacht. Ze had het heel druk met de muizen: die lopen er genoeg.

Ik merk dat ze heel losbandig kan zijn in zulke situaties, maar ook als er gewerkt moet worden, dan ook heel geconcentreerd kan zijn. Vorige week heeft ze keurig met mij rammen van achter het erf verhuisd naar voor in de wei. Dat ging super netjes!

Ik zal van de week haar gewicht even wegen bij de welkoop. Abby Lavie: gewicht 19.3 kilo (9 juni)

Abby, heeft een nieuw vriendje: Mokka.

 

Terug naar nieuwsoverzicht