Abby Lavie: familie

Donderdag 09 september 2021

9 september: Familie trekje? Ze ligt te slapen, ver weg. Vandaag een drukke dag gehad. Mee geweest naar Almere. Ze mocht mee de vergadering in (dat was nieuw voor haar) en daarna een nieuw begrazings terrein bekeken. Ze heeft tegenwoordig een maatje mee. Fiep kan niet alleen zijn in huis, jankt de hele boel bij elkaar en daar wordt cato weer onrustig van (liggen in aparte ruimtes)

Cato is officieel met pensioen, vanwege haar heup en nek, zag nu ook dat ze moeite had om overal doorheen te komen. Gelukkig is ze niet heel zwaar en kan ik har tillen. Ik zie aan haar dat ze het ook nog wel leuk vindt. Abby red zich meestal wel. Zelfs bramen struiken en brandnetels geeft ze niet veel om. Enige moment dat ik haar moet tillen is bij de veeroosters, dus kon prima zo vandag en had cato mooi rust!

14 september: Abby is in haar element, we waren 8 schapen kwijt. Mevrouwtje heeft ze weer gevonden! Nu nog richting kraal krijgen. Dat wordt een lastige operatie.Aangezien de schapen nu op drijvend veen lopen en ik daar dus niet kan komen. 8 schapen is meteen de hele groep: onze kuddes zijn niet zo heel groot. De kleinste is 4 schapen en de grootste een stuk of 50.

Terug naar nieuwsoverzicht