Hoe vieren jullie kerst?

Maandag 13 december 2021

Het is bijna kerst! De feestdagen komen eraan! Over het algemeen is dat altijd wel een gezellige tijd met mensen om je heen, goed eten, leuke decoraties/aankleding in huis, kortom hoop gezelligheid!

We zijn dan ook erg benieuwd naar de kerst tradities van anderen en hoe het huis is aangekleed: heb je nog leuke foto's, mooie kerst tradities...we zijn benieuwd!

Eerste kerstdag: hebben de hondjes bij ons gehad: met de auto naar mijn ouders, daar slapen. Met nieuwjaar, bij mijn ouders, daar slapen. Bij het "Snuffelbos" geweest. Mijn ouders zeggen nog steeds: zo'n mooie en leuke kerst krijgen we nooit meer terug en dan bedoelen ze dus de hondjes daarmee.

Hondjes worden nu eenmaal ook groot...

Bucky krijgt haar eerste kerst bij ons, want ze is tenslotte in juli jarig.

Mijn ouders, zitten al te tellen: jullie hebben honden: komen ze nu allemaal met kerst mee? We nemen alle honden mee met kerst. Mijn moeder heeft geen kerstboom gezet, tenminste niet een grote kerstboom te vinden, maar ze heeft een klein kerstboompje op een tafeltje gezet. Ondertussen heeft ze hier en daar al decoraties opgeruimt dit jaar omdat de honden langs komen: geen kerst decoraties maar "gewone" decoraties, dus ze durven geen grote boom te zetten! Ze zegt: dan vallen de kerstballen eruit en de honden willen precies bij het raam, waar anders de boom staat, naar buiten kijken. Dus geen grote boom dit jaar. Maar verder: mijn ouders hebben hier en daar genoeg decoraties opgehangen: het is nog steeds gezellig versiert!

Wij zelf, we komen altijd langzaam in de kerstsfeer, dus zover: ik heb zondag (12 december) kerststukjes gekocht met led lampjes erin en die staan op tafel. Ik heb zaterdag (11 december) kerst planten gekocht, maar die mogen nog binnen komen, dus langzaam aan: wordt het steeds aangekleder hier voor kerst.

Onze traditie: we houden altijd drie kerstdagen, een kerstdag: dan ga ik voor Harry koken en houden we thuis kerst om nog langer van de kerstdagen te genieten en de andere twee dagen: dan gaan we naar de ouders toe om daar gezellig te eten en te praten etc. Tussendoor, op tweede kerstdag, houden we een momentje voor ons zelf: we hebben vaak aan "kerst runs" mee gedaan, maar zover gaan we dit jaar: gezellig wandelen in de omgeving. Harry heeft het druk met werk, dus zover kan Harry zich ook beter ontspannen, als hij tussendoor ook even gewerkt heeft, normaal met kerst: dan gaat hij minder werken, maar dit jaar valt kerst in het weekend en de voorbereidingen voor maandag: mag nog steeds gebeuren.

Verder houden we een gezellige kerstborrel voordat de kerstdagen beginnen om alvast in de kerst sfeer te komen, dus die voorbereidingen, daar zijn we ook al mee bezig. En natuurlijk geven we ook kerst cadeautjes aan mensen: dus de aanloop voor kerst: begint bij ons al vroeg genoeg.

17 december: Kerstster Poinsettia 'Fuchsia Pink' roze: ik heb deze plant in het groot besteld maar zover was mijn bestelling gewijzigd in: niet leverbaar. Dus ik heb deze plant opnieuw besteld, wel in een ander formaat: ik heb nu een paar kleine plantjes gekregen. Het staat nu gezellig in mijn kerststukje. 

22 december: alles voorbereid voor kerstborrel, maar helaas: we gaan de kerstborrel afzeggen, want dit jaar: Harry, heeft werknemers maar zover de nieuwe werknemers gaan volgend jaar beginnen en zover werkt Harry alleen: de werkdruk is te groot, te veel stress, dus geen kerstborrel. Volgend jaar starten we met een geheel nieuw team.

Tante Janske en de roedel:

Geniet ervan en proficiat met je vader (12 december jarig) en met Harry (13 december jarig). We doen niet aan kerst, gewoon het dagdagelijkse is prima voor ons.

Onze reactie: kerst gaat ook meer om samen zijn maar vindt het wel gezellig om kerst sfeer met decoratie in huis te hebben, iedereen viert kerst op eigen manier. Maar dagdagelijkse, ja dat hebben we hier ook, alles moet toch doorgaan met hondjes en met werk. Kerst valt dit jaar ook nog eens in het weekend, dus gevoelsmatig zal ook wel weer snel voorbij gaan en dagdagelijkse gaat toch voor.

Ellis Coco: Voor jou, Harry en de honden ook mooie feestdagen gewenst en een gelukkig nieuwjaar, Groetjes Bouwe, Wanda, Sophie, Jet en Coco

 

Terug naar nieuwsoverzicht