Abby Lavie: kijken in de keuken

Dinsdag 18 mei 2021

18 mei: ree sate: er kon iets vallen. - Toen Jasper klaar was hebben ze uiteraard een stukje ree gehad, omdat ze keurig netjes hebben zitten te wachten.

9 mei: Je wilt niet weten hoe vaak wij in het voorjaar meldingen krijgen door los lopende honden die de schapen of koeien hebben aangevallen. Das gewoon niet normaal! En dank dat het alleen maar erger gaat worden, nu iedereen opeens denkt dat ze wel een hond kunnen opvoeden in Corona tijd. Wij willen de natuurparken heel graag dicht hebben voor een maand. Maar dan heb je alle bezoekers weer in opstand, terwijl er genoeg ruimte is voor mens en dier.

Ik heb deze maand al meerdere lammeren en kalveren op moeten ruimen. Veelvuldig overleggen met gemeentes, handhaving en politie. Ze doen ook hun best, dat snap ik wel.

Maar het is gewoon zo KAK als je weer naar een melding toe moet omdat er een kalf verdronken is omdat er een hond achteraan gezeten heeft.

Ik geef de hond ook niet de schuld, maar het is vaak de eigenaar, die dan ook nog eens spoorloos verdwijnt - De mevrouw van vandaag heeft zich keurig netjes gemeld en daar zijn we heel erg blij mee.

Het valt me ook steeds zwaarder om weer er heen te moeten om een dood dier op te halen. Zo hoort het niet te zijn. Ik wil ze pas ophalen als ze vier maanden (de lammeren) of een maand of acht (de kalveren) zijn. En aldoor in het weekend: ik kan me niet meer heugen dat ik op een zondag gewoon helemaal niks heb gedaan. Abby vindt het niet erg, die ligt nu heerlijk op de terrasbank te slapen. Die kan haar energie alle dagen goed kwijt in iedergeval. Alleen gister middag moest ze even bij Niek blijven. Toen was ik stieren aan het laden, dat vindt ik nog een beetje te eng voor haar, maar voor de rest is ze er altijd bij.

wat ze nu vervelend vind is om vast te zitten in het veld. Maar het is nu een grote kraamkamer, dus heeft ze pech. Ze heeft nog mazzel dat ik een lange lijn heb. Maar ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ze een kalfje oid pakt. (we krijgen de afgelopen weken al genoeg meldingen van los lopende honden die ons vee hebben aangevallen)

we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: HOND AAN DE LIJN! het is nu een grote kraamkamer in de natuur.

Terug naar nieuwsoverzicht