Tante Janske en de roedel - Bessy

Zaterdag 25 september 2021

22 september 2021

Bessy is bevallen van 6 levende en 2 dode pups. Een labrador van mijn dierenarts, halfbroer van Driek is de vader, dus geen cattle papa. We hebben dan in iedergeval zacht aardige pups: gemakkelijker en toegankelijker voor een groter publiek. De vader is een flinke knaap, er zijn hier 5 pups thuis geboren en gestorven en 3 pups met keizersnede.

Haar persweeën waren niet sterk genoeg bij de laatste en ik wilde niet dat bessy zou lijden of dood gaan...

24 september

Ze zijn pas geboren, ik moet eerst weten wat er geboren wordt he, voordat ik iets verkoop. Kijk maar naar Zoe, John had 4 geïnteresseerde maar we kregen helaas geen levende pup.

Ik ben erg benieuwd, er zit in allen wel wat wit, geen enkele effen zwart.

Ik heb de werpkist en ren afgedekt met plaids, zodat ze rust hebben en dan beetje bij beetje meer zicht op geven. Het nest en Bessy zijn nu het belangrijkst.

Dixie is helemaal gek van puppy's, die piept dan mee, maar Bessy wordt daar boos van, korte lontje van het cattle hondje.

Ik bewaar de rust zoveel mogelijk. Ik ben gebroken van me in allerlei bochten wringen met de geboorte van de pups en het slapen in de voorzijde bij de werpkist, opgefrommeld op de vloer.

Ik heb super spierpijn, maar afgelopen nacht op de bank geslapen en maar twee keer eruit gehoeven omdat ik de puppies hoorde, dan waren ze mama kwijt bijvoorbeeld.

Normaal slaapt Bessy bij mij op de bank, dus ik heb nu meer ruimte, ik kan gewoon mijn benen strekken, heerlijk! Zolang het duurt zal ik lekker ruimte hebben.

Als ik nog ooit een pup neem, dan ga ik ook weer op training, ik heb het alleen met Dix gedaan en daar pluk ik nog altijd de vruchten van, is geweldige prettige hond voor mij. vooral ook voor het socialiseren. - Het Snuffelbos, die Claudia en Harry gebruiken, ik vindt het een mooie plek en de methode is interessant

25 september: Ze zitten zeer goed in hun vlees: zijn goed op gewicht.

30 september: reutje: kijk deze lekkere vent! Ze zijn zo sterk met kruipen en uit je handen loskomen: ik vrees voor wolf in schaapskleren! (LOL!) En het protest gezang als ze niet de weg kunnen kruipen die ze willen of vastgehouden worden.

Ik ga inderdaad eigenaren zoeken met honden ervaring. Ik ben volle bak bezig met hun!

6 oktober: foto moment 

17 oktober: slapen goed

25 oktober: pup foto's 

16 november: ze zijn nu 8 weken oud.

21 november: de bruine pup wordt opgehaald door nieuwe eigenaar 

 

Onze reactie: bij gedragsproblemen, met een 100% cattle dog, weet je precies wat het ras nodig heeft, met een kruising: in dit geval jachthond x veedrijver: blijft het opletten naar beide hondenrassenen hun kenmerken. We raden dan ook eigenaren aan met ervaring met honden. Zelf kiezen we liever voor 100% cattle dog en anders veedrijver x veedrijver, zodat de werklijn optimaal blijft. Zover een cattle dog blijft een cattle dog en als je iets gemakkelijkers zoekt: raden we dan ook een 100% labrador aan of een andere "familie hond" in plaats van een "werkhond" 

volgens bron: de werkachtergrond van beide ouders, is het gemakkelijk om de trainingsvereisten van de Labraheeler te raden. Actieve honden die graag iets te doen hebben, deze jongens zijn het gelukkigst tijdens het wandelen, joggen, zwemmen of werken. Idealiter krijgen ze taken die zowel hun lichaam als hun geest stimuleren. Uitblinkend in een aantal activiteiten, zoals behendigheid en Flyball, is deze hybride een sportieve hond.

Als een eigenaar niet in staat is om elke dag ten minste één vast uur aan lichaamsbeweging te geven, moet hij een ander ras overwegen. Labraheelers zouden niet beperkt moeten blijven tot kleine huizen en idealiter ergens op het platteland wonen waar ze de hele dag rond kunnen dwalen en calorieën kunnen verbranden. Obesitas kan een reëel probleem worden bij personen die te weinig uitgeoefend zijn.

Bron: https://www.lhic.nl/hondenrassen/labraheeler/

Verder kan ik iedereen aanraden om deze link te lezen: https://nl.alpedisiusionline.it/blue-heeler-lab-mix-labraheeler-dog-breed-information

We hebben dan in iedergeval zacht aardige pups: gemakkelijker en toegankelijker voor een groter publiek.

Onze cattle dog nest is zachtaardig maar zover: de eigenaars besteden veel tijd aan socialiseren, training, van begin af aan omgang met verschillende dieren zodat ze daarmee om leren te gaan, hetzelfde gaat voor omgang met kinderen: opletten, corrigeren, leiderschap tonen, van begin af aan ermee bezig zijn. Verder beweging en hersenwerk: continue zijn ze een balans aan het zoeken tussen de hond uitdagen, zodat de hond zich niet verveelt tot het houden van rust zodat ze niet overprikkelt raken. Oftewel speurzoeken, wandelen, socialiseren met andere honden, noem maar op...een zachtaardige hond krijg je van zelf zolang je genoeg tijd eraan besteed en de hond geeft wat de hond nodig heeft. Het hoeft niet "perfect" zolang je maar ermee bezig blijft: zoek hulp bijvoorbeeld bij een hondenschool, maar besef: er is niks mis mee met de hond, maar de meeste eigenaars mogen "leren" om te gaan met hun hond en gaan daarom naar een hondenschool en daar is niks mis mee. Er bestaat geen "gemakkelijke hond" zolang de hond tevreden is: heb je een trouwe, lieve hond, maar dat kost gewoon tijd en energie.

Terug naar nieuwsoverzicht