Welke halsband gebruiken jullie?

Zaterdag 27 maart 2021

27 maart:

Abby Lavie

Hoi even een vraagje: wat voor halsband gebruiken jullie bij de honden? Ben geen voorstander van een halsband. Omdat ze er ook mee vast komen te zitten, maar doordat Abby vooral veel bij mij in de schuur en veld is, wil ik graag dat ze haar penning bij zich heeft. Nog een voordeel van de penning is dat die lawaai maakt, dus hoor ik wat ze doet en waar ze is: Abby loopt geruisloos, je hoort haar echt niet. Ze heeft nu een smalle om, maar die gaat onder haar vacht zitten. En dat ziet er niet mooi eruit. Dankjewel alvast!

- Vida en Yada

Ze hebben een zwarte halsband met click om dicht te maken. We horen de penning nauwelijks en je kunt daarom beter een belletje erbij doen: net als een kat!

Abby Lavie

Ik schrok me vanmorgen echt de blubber. Had het kalfje even melk gegeven en Abby was mee in de schuur, maar had haar halsband nog niet omgedaan. Sta bij de deur, roept Abby hier, draai me om, zat ze al achter mij! Dus hoor haar echt niet lopen! Terwijl de penning hoor ik wel. Belletje is misschien handig inderdaad. Ik gebruik met wandelen als ze vast moet een jachtlijn, is puur om in de auto vast te zetten en voor haar penning. Tuigje ben ik geen voorstander van, want dan kan ze vaster komen te zitten. Maar snap wel als je in een "normaal" huis woont, dat je hem wel wil en kan gebruiken. Ik zal eens kijken bij Petsplace.

Ik denk ook niet dat Abby lavie weg zal lopen, maar je weet nooit. Die is altijd veel te bang dat ze iets mist! Ik heb haar ook 90 procent los hoor, maar soms moet ze gewoon even vast.

Terug naar nieuwsoverzicht