Abby Lavie: te water
Abby Lavie: te water

Abby Lavie: te water

10 juni 2021:

Van alle markten thuis, vandaag opzichter spelen dat het personeel wel hun werk doet!

Ik zwem, helemaal uit mezelf! Heerlijk! Eerste keer voor mij, dat ik verder ga dan buikdiepte, oftewel echt zwemmen! Ze was eerst al in een sloot gesprongen toen ze bij Rick was, die zei ineens: mama ze zwemt! ik zeg nog zo: doeei! En even later ging ze zelf het meertje in en zwom zo weg.

(ze zit aan de lijn i.v.m. dat we in een natuurgebied waren voor vee controle)

Ze heeft vast stiekum 's nachts toch op de telefoon gekeken dus: andere puppy's van het nest kunnen ook zwemmen.

Met de safety lijn eraan, beter zo dan dat ik er achter aan moest springen, t is een hele lichte longeer lijn van mijn paard, werkt super. Ze kan tien meter rondom om mij heen, maar doet ze eigenlijk nooit. Hooguit een meter of vijf. Ze was achter een Meerkoet aan, dat vindt ze interessant.

We hebben het Boterdiep recht voor het huis. Gelukkig kan ze daar niet komen zonder door een hek open te moeten doen. (ze kan graven, maar dat mag niet)

T is absoluut geen domme hond, als ik weg wil roep ik alleen maar in de schuur Abby auto en voor dat ik het weet staat ze al bij de auto en waar ze vandaan komt: geen idee. Ze weet ook dat ik niet ga zoeken. Ze zit hier volop in de puber fase. Leukste van allemaal. Het houdt ons scherp!

Abby luistert wel naar mij, maar ligt precies aan wie en hoe het gezegd wordt, naar Niek luistert ze niet, maar die wordt gefrustreerd en dat hoor je in zijn stem. Naar Rick luistert ze wel. Jens is leuk om mee te spelen. En bij Jasper kruipt ze bij weg als ik boos ben.

Abby Lavie:

30 maart: mee op klus, brug bouwen #Foxholstermeer

Ze zwemt nog niet echt, waar ze kan lopen vindt ze prima. van mij hoeft dat ook nog niet, water is best koud. Ze gaat tot ongeveer buik diepte. Takken en riet uit het Foxholstermeer aan het halen. Is ze mooi druk mee. Voordeel is dat ze straks mooi moe is en ze laat de koeien met rust die hier lopen. Ze blijft wel keurig bij mij in de buurt: Das ook fijn!