(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy

(25 juni) Izzy

Izzy:

Ik heb gisteren (15 juli) aan de poort overlegd of Izzy naar het "Snuffelbos" op de vrijdag kan komen: hier kreeg ik toestemming voor, dus ik kom vandaag (16 juli) met Izzy. Dan kijken we hoe het gaat: als dit goed gaat, dan wil ik haar elke vrijdag komen brengen.

Ik heb bij de poort al een beetje over haar gesproken en verteld, maar ik schrijf alles hier nog even, zodat je precies weet hoe en waarom.

Izzy hebben we terug sinds 25 juni 2021

We hebben Izzy geleidelijk bij onze eigen honden kennis laten maken, niet te veel in een keer en niet te lang: dit hebben we opbouwend met tijd momenten gedaan.

We zijn er ook steeds erbij gebleven zodat we precies zien hoe de honden op elkaar reageren en dat dit ook vriendelijk is, we hebben vooral 1 op 1 sessies gedaan hierin en na mate van tijd:

zijn we gaan wandelen met Dakota en Izzy, in plaats van alleen te wandelen met Izzy.

Dakota herkent haar pup denk ik ook wel, want ze begint de pup te corrigeren, eerst deed ze dat niet namelijk, dat corrigeren maar nu gebeurd dat op dezelfde manier als met de andere puppy’s, dus we zien ook geen verschillend gedrag hierin. Dakota en Izzy: ook dit hebben we opbouwend gedaan met tijd momenten.

De puppy’s onderling: Yada is lief en onderdanig en Vida laat meer van haar horen, maar ondertussen geeft ze ook likjes aan Izzy. Izzy neemt veel van Vida, maar laat ook aan Vida merken: ik hoef niet alles te nemen van je dus ze geeft wel waarschuwing als het haar niet bevalt. Dus het was gemakkelijk te zien voor ons wanneer ze genoeg van elkaar hebben. Nu zijn we zover, dat de puppy’s meer met elkaar gaan spelen.

Izzy kent bench training dus ze heeft hier vooral in het begin in de bench geslapen en apart van de honden. Nu zijn we zover dat we de honden bij elkaar laten slapen.

We laten de honden bij elkaar, dit gaat ook goed en we nemen regelmatig momenten dat de honden niet bij elkaar zijn.

Izzy is zover ook op haar gemak, ze eet en drinkt ook goed en bij nieuwe situaties: zoals naar mijn ouders gaan, toont ze meer zekerheid in haar gedrag.

We hebben eerst met mijn ouders buiten gezeten vanwege het warme weer en toen kon je merken aan de hond dat de hond onzeker was, staart tussen de poten. Heel schichtig naar mijn ouders toe, maar ging wel rustig op haar gemak liggen en ze at ook de hondensnacks die mijn ouders gaven: ze toonde ook geen vorm van agressief gedrag naar mijn ouders toe of naar ons.

Na een paar keer buiten zitten, gingen we naar binnen toe: dit ging goed, ze ging nieuwsgierig snuffelen en ze was ook niet meer schichtig naar mijn ouders toe, ze ging naar mijn ouders toe voor aandacht en ze is zekerder van haarzelf.

Al vindt ze het huis van mijn ouders nog spannend: alles is nog nieuw maar ze is nieuwsgierig en ze toont zekerder gedrag en ze gaat ook rustig liggen en ik merk dat ze me ook vertrouwt wanneer ze het spannend vindt.

Aangezien de hond zekerder gedrag vertoont en omdat het thuis goed gaat, wil ik haar naar het "Snuffelbos" brengen, ze is sociaal opgegroeid met andere honden, dus eigenlijk verwacht ik daar geen problemen in, maar we gaan kijken hoe het gaat.

Haar geschiedenis:

Reden om haar terug te geven aan ons was dat het te veel werd voor de mensen bij wie ze was, vanwege gezondheidsklachten bij de mensen zelf.

Ze hebben Izzy gehad met nog een andere puppy, ze wisten dat Izzy naar hun toe ging, maar ze hebben van te voren nog een puppy aangeschaft, (een andere hond van hun is overleden van ouderdom) dus de leeftijd tussen deze twee puppy’s was niet zoveel: de andere pup was 7 weken ouder, ras: Alpine Dachsbracke

Verder is Izzy opgegroeid met een paar andere oudere honden: twee Springer spaniels, twee cattle dogs en nog twee andere honden, waarvan ik het ras niet zo weet.

In totaal 8 honden.

De Alpine Dachsbracke, heeft zover ik kan horen alle aandacht gekregen van de mannelijke eigenaar en de vrouw heeft zich vooral met Izzy bezig gehouden.

Alpine Dachsbracke, komt ook elke twee weken bij hun terug, om verder te gaan met de opleiding van de hond, de hond zelf, is na zeggen overgegaan naar een cursist en hij traint honden zelf, dus vandaar dat ze de hond terug zien. Izzy zien hun niet meer terug, die blijft bij ons.

Dus de twee puppy’s die ze hadden, zijn er niet meer en volgens hun zeggen: scheelt dat genoeg in hun huishouden, dus zover doen ze ook niet meer honden weg.

Izzy, luistert nog niet naar naam en is niet getraint, dus we gaan ook naar de hondenschool met haar als we zover zijn, dus vandaar dat ik ook denk dat de Alpine Dachsbracke alle aandacht gekregen heeft van de vrouw.

"Snuffelbos" - 8 januari

We zijn een uur lang in het snuffelbos geweest: de puppy's en Dakota hebben veel plezier gehad!

"snuffelbos" - 12 januari

We zijn een uur lang in het snuffelbos geweest: de puppy's en Dakota hebben veel plezier gehad!

16 juli: vandaag eerste keer naar het "Snuffelbos" met Izzy

Het gaat goed, we doen haar nog niet in de groep vandaag. Even rustig wennen eerst. Ze is wel echt heel lief hoor.

Ging goed, ze reageerde ook goed op de werknemers daar en ze stond zo op hun buiten tafel - het blijft wel een cattle dog - Volgende keer mag ze in een groep en mag ze dus spelen met de andere honden.

25 juni 2021: Welkom thuis. Ik heb "appelgebak" in huis gehaald.

Trusten. Ik slaap langs de bench, op de bank. Izzy slaapt in de bench. Tot morgen 

26 juni: Dakota maakt kennis met Izzy, daarna Vida maakt kennis met Izzy, daarna Yada. Vida is dan op hondenschool. Na hondenschool hebben we met z'n allen gespeeld, dit ging ook goed. Na wat rust: het "roep" spel gespeeld: ik sta aan de ene kant, Harry staat aan de andere kant en dan omste beurt naam roepen en dan hopen dat ze komt: ze reageert goed, vrolijk rent ze naar een van ons toe. Izzy is nu met Harry mee, voorin de auto: ze mag mee, even een auto ritje maken.

We hebben gewandeld, we hebben met de hele roedel met een speeltje gespeeld: Izzy wil dan ook graag meespelen.

27 juni: Izzy slaapt in de bench, rond 6 uur in de ochtend werdt ik wakker: ik ben in mijn eigen bed gaan liggen, zover gaat allemaal goed en is ze ook rustig dus ik ga vanacht weer in mijn eigen bed slapen. Izzy heeft ook kennisgemaakt met de buren: ze waakt al en heb haar gekalmeert zodat ze rustig bleef en stopte met waken. Dus dat ging ook goed.

Ze heeft bij haar roedel, haar plas gedaan en ik laat haar korte momenten samen zijn met de rest. Gisteren, heb ik al verschillende goede momenten gehad met haar en de rest van de roedel. Het ging goed, dus ik heb met Izzy ook een auto rit gemaakt: we zijn naar mijn ouders geweest.

Vandaag zijn we begonnen aan haar training.

Waterbadje vullen we en verversen we regelmatig, dus vandaag ook: mooi weer om met water te spelen.

29 juni: Kennisgemaakt met de stofzuiger, de stofzuiger kennen ze al als puppy, maar Izzy reageert daar dus nogal op, dus als teamwork gestofzuigt: ik stofzuigen en Harry heeft de hond rustig laten zitten. In de woonkamer, dan zet ik ze in de bench, maar ik was daar niet aan het stofzuigen.

30 juni: Izzy krijgt haar Rabiës inenting, net zoals Yada en Vida, omdat dat in Duitsland verplicht is en we wonen dichtbij Duitsland. Gewicht 21 kilo (21 juni) - niet afgerond: 20,7 kilo (30 juni)

2 juli: Izzy en Vida kunnen lekker rustig bij elkaar liggen.

3 juli: Ik denk wel dat Dakota haar pup herkend, zover wordt ze nog niet gecorrigeerd door haar, maar ze wordt ook niet "afgewezen" en vandaag heb ik samen met Dakota en Izzy tegelijk gewandeld: dat ging goed, zonder enige uitlatingen naar elkaar toe, dus geen frustratie of wat dan ook, gewoon relaxed gewandeld.

5 juli: Dakota begint Izzy te corrigeren en onderling beginnen de honden met elkaar te spelen, Izzy wordt er ook bij betrokken.

12 juli: Yada en Izzy spelen

15 juli: Vandaag ben ik met Izzy voor de zoveelste keer naar mijn ouders geweest. De eerste twee keer  hebben we met zijn allen buiten gezeten vanwege het warme weer. De eerste twee keer: vondt Izzy het nogal spannend om bij mijn ouders te zijn, terwijl ze daar als puppy al vaker is geweest.

Izzy vondt mijn vader ook spannend en ging daar ook niet naar toe. Mijn moeder vondt ze spannend maar daar durfde ze nog wel heen te gaan.

Vandaag toch weer goede obstacles gehaald: Izzy ging naar binnen in het huis, want het regent dus we gingen binnen zitten. Izzy heb ik bij mijn vader in de schoot gelegd, want die lag toch al in zijn ligstoel, dat vondt Izzy niet erg: ze vondt de knuffels en aandacht leuk, daarna ging ze uit de stoel en nogal oplettend zijn wat langs de weg kwam: auto's rijden langs en dat kan ze leuk bekijken.

In huis naar een andere ruimte gaan: vindt ze ook nog eng, we wilden naar de keuken gaan, ze durfde niet verder te lopen, ik heb haar moeten stimuleren met de halsband en steeds deur achter me dicht gedaan, want ze was niet aan de riem, dus langzaam maar zeker kwam ze in de keuken. We hebben daar gegeten en we zijn weer terug gegaan naar de ruimte waar we zaten, dat heen en weer lopen, was ook spannend, want weer durfde ze niet echt goed door te lopen.

Eenmaal terug bij de ligstoel etc. was ze ook meer op haar gemak, dus weer opletten wat er langs het huis rijdt en dit keer ging ze zelf terug naar mijn vader toe om knuffels te halen, dus ze lag weer bovenop mijn vader, want die lag in de ligstoel. Mijn vader is daar erg blij om, want hij is dolgelukkig als de honden langskomen. Hij vondt het dan ook niet leuk dat Izzy niet naar hem toe ging de afgelopen keren, maar toen had ze ook de staart tussen de poten en dat was nu ook niet: al met al dus een geslaagde dag, want aan de hond kon je merken en zien dat ze meer op haar gemak was en zich meer zeker voelt.

Bij mijn ouders krijgen de honden ook altijd wat lekkers, als ze niet alles opeten dan neem ik dat mee: ik leg dat dan in de bench, dus wie mee gaat met de auto en in de bench gaat: die heeft dan geluk, want daar ligt dan nog wat lekkers in.

16 juli: vandaag eerste keer naar het "Snuffelbos" met Izzy

Het gaat goed, we doen haar nog niet in de groep vandaag. Even rustig wennen eerst. Ze is wel echt heel lief hoor.

Het leuke is ook: dat Izzy dol enthousiast is om mij weer te zien om haar weer op te halen.

(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy
(25 juni) Izzy