New Year
New Year

New Year

Maandag 4 januari 2021, hebben we een afspraak gemaakt voor een BAER-test.

Daarnaast ontvangen de puppy's:

1e enting: 6 weken leeftijd

worden direct gechipt,

met gezondheidscheck & Europees dierenpaspoort.

Tussendoor zijn de puppy's verschillende keren ontwormd.

 

Iedere pup is gezond verklaard en goed horend. 

 

Goedenavond,

De afspraak staat voor u genoteerd. Wij hebben de namen van de pups nodig en het geslacht. Als u deze aan ons door kunt geven, kunnen wij alvast de administratie in orde maken.

Alvast dank, prettige avond gewenst!

 

Het is mogelijk een BAER-test (doofheidsonderzoek) te verrichten bij uw hond. De BEAR-test (Brainstem Auditory Evoked Response test) is vanaf de leeftijd van 6 weken uit te voeren.

Cochleaire doofheid bij honden:

Cochleaire doofheid, ook wel congenitale- of aangeboren doofheid genoemd, ontstaat door degeneratie van de bloedtoevoer van het middenoor.

Onder normale omstandigheden worden in het oor de geluidsgolven in het middenoor opgevangen, waarna de haarcellen de geluidsgolven omzetten in zenuwprikkels die naar de hersenen worden geleid, wat resulteert in het kunnen horen van geluiden. Bij een hond met cochleaire doofheid is de bloedvoorziening van het middenoor verstoord, wat betekend dat de haarcellen afsterven en geen zenuwprikkels meer over kunnen brengen naar de hersenen, wat resulteert in doofheid.

Onderzoek:

De BAER-test moet onder narcose worden uitgevoerd voor een betrouwbare uitslag. Wij adviseren voor pups dat zij 4 uur voor aanvang van het onderzoek nuchter gehouden moeten worden, dus geen eten meer te geven (bij voorkeur ook geen moedermelk), wel drinken (water)!

Voorafgaand aan de test word het dier geïdentificeerd aan de hand van de microchip. Ook worden de gehoorgangen d.m.v. een otoscoop beoordeeld op zichtbare afwijkingen. Wanneer dit eerste algemene ooronderzoek in orde is, kan de BAER-test worden uitgevoerd.

Er worden 3 naald elektrodes aangebracht op het hoofd van de pup ( één bij elke oorbasis en één op het midden van het hoofd). Ook word er een dopje geplaatst in de gehoorgang waardoor het dier klik-geluiden te horen krijgt. Er worden door de meetapparatuur 1000 klik geluiden (11 per seconde) van 70 dB doorgegeven, waarna de apparatuur de gemiddelde hersenstam activiteit registreert.
Indien het signaal verzwakt is wordt de test op maximaal 90 dB herhaald.

New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year
New Year