Bad tijd
Bad tijd

Bad tijd

Donderdag 10 december 2020: Als puppy's zijn ze al een keer in bad geweest: toen was de hele nest nog hier, toen hadden ze "melk snuitjes" 

Wat kleine pups vooral nodig hebben om goed te groeien is veel rust! We gaan richting de derde week, dus de puppy's krijgen vast voedsel, we zijn daar alvast vandaag mee begonnen: eerst begonnen we met pap. Pap hebben ze gegeten buiten de werpkist: zodat ze lekker aan de pap konden wennen, daarna een fris bad: je had die "melk snuitjes" moeten zien, zo lief, maar vooral "plakkerig" want het zelf eten, gaat natuurlijk wel op zijn eigen beloop: pootje in de bak, pootje naast de bak, even zelf nog erin..oftewel: pap zat natuurlijk overal...maar dat is niet erg: pups mogen hier lekker pups zijn, maar daarna is het wel even fris een badje, gewoon water zonder shampoo, want dat spoelen we zo eraf. Daarna weer lekker warm terug bij mama, extra fleece deken erom heen en een Moederhond, die ze schoon en droog likt en een Hondenmoeder (ikzelf dus) die de puppy's nog even lekker droog maakt met een handdoek en de warmtelamp boven de werpkist: helpt natuurlijk ook mee.

Vandaag, kregen ze in de werpkist vlees te eten, sommige dachten: nou,die pap was dus best lekker...dus sommige pups hebben dat zo in de gaten, dat eten dus best lekker is. Eens wat anders dan een wormentablet, zou ik zeggen.

maar pap kennen ze natuurlijk al: dat is puppymelk, aangelengd met vlees en/of puppy brokken

12 april: vandaag zijn Yada en Dakota in bad geweest. Vida is bij de opvang, ze kwam terug met een typisch "grond" geurtje, dus meteen in bad gedaan. de medewerkster van de opvang zei: jullie hond is altijd bezig en geen moment rust. Het gaat goed bij de opvang.

Badlied

Doc:
Buk diep bij het bad
Wees niet bang dat het spat
Stroop op die mouwen
Ze worden maar nat
Doe nou met water
Je hele gezicht
En doe brr, brr, brr

Dat daar heet zeep
Zeep je goed in
Je neusgaten niet
Want dat heeft weinig zin
En dan pak je weer water
Je hoest en je proest
En doet brr, brr, brr

Je spliest en je splast
En je spat in het rond
Voor mijn part is alles
Drijfnat op de grond
Ja, al staat na een tijdje
Het schuim op je mond
Jij bent lekker schoon
En schoon is gezond

Zeep ook je baard
En je knevel goed in
Boen achter je oren
En onder je kin

Grumpie:
Je kunt heel mooi praten
Maar ik heb geen zin
In dat brr, brr, brr

Doc:
Schrob al z’n tanden
En borstel z’n snuit
Geef hem van jetje
En wring hem weer uit
Zorg dat het water
Zijn oren uitspuit
Van je brr, brr, brr

Bad tijd
Bad tijd