Denkspellen hondenschool
Denkspellen hondenschool

Denkspellen hondenschool

We hebben vandaag hondenschool gehad: Yada en Bucky

8 maart: Yada en Bucky hondenschool prive les, eerste les: Yada vindt het spannend! Bucky vindt het niet spannend, maar dat komt omdat Bucky ook agility les krijgt bij een andere hondenschool. Bucky krijgt les dat gericht is op fitness en coördinatie: blessures voorkomen.

29 maart tweede prive les: Yada heeft vooral snuffel en denkwerk spellen gedaan, maar was al iets meer op haar gemak dan de vorige keer.

Yada heeft nog niet eerder hondenschool gehad, dus is wennen aan de omgeving, de instructeur en ze vindt het spannend.

10 mei: Yada en Bucky hondenschool prive les

17 mei Yada en Bucky hondenschool prive les

31 mei Yada en Bucky hondenschool prive les

23 juni Yada en Bucky hondenschool prive les

Zomercurcus. Elke cursus bestaat uit 6 lessen

26 juli: Yada krijgt hersenwerk workshop, 6 lessen en er zijn andere cursisten met hun hond, er is genoeg afstand van elkaar. Yada doet het erg goed, maar vindt het wel spannend. Ze doet de spellen goed mee: de gemakkelijke spellen doet ze zo, dus volgende keer iets moeilijker: stapsgewijs opbouwen.

Omdat we van te voren prive les hebben gehad, vindt Yada het wel spannend, maar ze neemt goed haar brok in en doet goed mee.

Bucky krijgt workshop dat gericht is op fitness en coördinatie: blessures voorkomen.

2 augustus Yada en Bucky volgen workshop

9 augustus Yada en Bucky volgen workshop

16 augustus Yada en Bucky volgen workshop

23 augustus Yada en Bucky volgen workshop

30 augustus Yada en Bucky volgen workshop

 

Detectie

21 juli: eerste detectie les gehad met Yada en Bucky

28 juli: tweede detectie les, daarna wordt gehoorzaamheid afgewisseld met detectie en volgen we ondertussen de hersenwerk workshop. 

(Twee verschillende hondenscholen, maar wel een erg leuke combinatie en Bucky volgt agility les bij weer een andere hondenschool)

17 juli: Silver krijgt puppy les om daarna detectie les te kunnen opstarten

24 juli: Izzy en Vida krijgen gehoorzaamheid les

30 juli: Bucky heeft hersenwerk gehad: Allerlei hersenwerkjes gedaan in samenwerking met Snuffelbos en een hondencoach mevrouw Helene Heijs. Was erg gezellig, honden hebben goed genoten. Bucky kan al erg moeilijke spelletjes. Groetjes Harry. Claudia is aan het trainen met Silver.

31 juli: Izzy en Vida krijgen detectie les en daarna blijft het afwisselen tussen gehoorzaamheid en detectie.

 

Het is moederdag

Ik heb in iedergeval denkwerk spellen aangeschaft: (niet via de hondenschool)

Nina ottosson dog treat tumble rood / geel

Vul deze stuiterende en rollende bal met jouw hond zijn favoriete snacks en zie hoe hij speelt en puzzelt om deze te pakken te krijgen. Op deze manier voorkom je verveling en train je tegelijkertijd de hond zijn geest en lichaam.  

De bal is eenvoudig te reinigen met warm water en (milde) zeep.

Kleur: rood/geel, Afmetingen: 13 cm

Kong ballistic hide 'n treat assorti
De Kong ballistic hide 'n treat is een duurzame twee-in-een knuffel. Het is een mentaal uitdagende traktatiepuzzel en een leuk ophaalspeeltje wanneer het gesloten is. Ballistic hide 'n treat is ontworpen met sterke zakken en niet-schurende Velcro®-behuizingen om lekkernijen in te verbergen.

Open de zakken helemaal voor een gemakkelijke uitdaging en verklein de openingen om de moeilijkheidsgraad te vergroten. Sluit de zakken volledig om het speelgoed in een balvormig speeltje te veranderen.

Kong bamboo feeder bal voerbal

Kong Bamboo Feeder Ball Voerbal 12 x 12 x 12 cm 
De Kong Bamboo Feeder Ball Voerbal 12 x 12 x 12 cm is een speelbal voor de hond van KONG die op onvoorspelbare manieren voer loslaat en de hond mentaal en lichamelijk stimuleert. 
Verveelt jouw hond zich snel, of heeft hij/zij de neiging tot schrokken? Dat is nu verleden tijd met deze leuke voerbal van KONG. Deze voerbal is onderdeel van de nieuwe Bamboo-serie van KONG: deze speeltjes met bamboe buitenkant zijn niet alleen stevig, maar maken ook minder herrie wanneer ze door de ruimte heen en weer worden gegooid en geduwd. Deze leuke bal heeft diverse openingen waar op onvoorspelbare wijze snoepjes of voer door naar buiten vallen wanneer er met de bal gerold wordt. Dit geeft de hond een uitdaging en stimuleert zo mentaal, maar houdt jouw viervoeter ook in beweging omdat de hond actief bezig is met het verkrijgen van zijn beloning. Dit helpt honden met overgewicht af te vallen en gaat verveling tegen. Ook is de bal bijzonder geschikt voor honden die hun voer naar binnen schrokken indien dit in een normale voerbak gegeven wordt: als je bal vult met de dagelijkse brokken, is jouw hond langer en geleidelijker bezig met eten, wat de spijsvertering en het gewicht van de hond ten goede komt. 

– Voerbal voor de hond van KONG
– Van bamboe: stevig en voor geluidloos spelen
– Laat op onvoorspelbare momenten snoepjes los
– Biedt mentale en lichamelijke stimulatie
– Ook te gebruiken als vervangende voerbak voor honden die schrokken

Nina ottosson dog treat maze paars / lime

Train je hond zijn geest en lichaam met het Nina Ottosson Dog Treat Maze! Dit treat spel werkt om honden lerenderwijs gemotiveerd te houden en tegelijkertijd te vermaken. Het spel is leuk en makkelijk te gebruiken! 

Vul de Treat Maze met lekkernijen aan beide kanten van het bovenste middelste gat. Laat je hond ruiken om enthousiast te maken. Toon je hond hoe het  de Treat Maze indrukt en kantelt om de beloning vrij te spelen. Honden zijn slimmer dan je denkt. Soms moeten we ze gewoon laten zien hoe het moet!

Het speeltje is eenvoudig te reinigen met warm water en (milde) zeep. Grondig afspoelen en droog maken. 

Nina ottosson wobble bowl groen

De Nina Ottoson Wobble Bowl Groen is een uitdagend intelligentiespel / interactieve voerbak voor de hond, waarbij de hond de de bak moet bewegen om het voer eruit te krijgen. Jouw hond zal mentaal én lichamelijk uitgedaagd worden met dit leuke spel! De hond moet de wiebelende voerbak heen en weer bewegen om te zorgen dat het voer eruit valt. Dit zorgt dat de hond actief bezig is met het verkrijgen naar eten: leuk om te gebruiken met beloningen, maar ook geschikt om de dagelijkse brokjes in te geven. Dit helpt honden met overgewicht met meer bewegen en gematigder eten, gaat schrokken tegen en voorkomt verveling. De Wobble Bowl is gemakkelijk te vullen en af te sluiten met de stopper aan de bovenkant. Goed voor urenlang speelplezier en de perfecte manier om verveling tegen te gaan!

– Uitdagend hondenspel, te gebruiken als alternatieve voerbak
– De hond moet de bak heen en weer wiebelen om te zorgen dat het voer eruit valt
– Voor lichamelijke en geestelijke stimulatie
– Ideaal tegen verveling
– Geschikt voor het dagelijkse voer, omdat de hond langer bezig is met zijn eten te verkrijgen en zo obesitas en schrokken tegengegaan worden