Hondenschool: het begin
Hondenschool: het begin

Hondenschool: het begin

22 mei: eerste les gehad van de gehoorzaamheidscurcus, deze curcus bestaat uit 12 lessen van een uur en worden afgerond met een examen.

29 mei: tweede les, volgende week krijgen we pauze tussendoor in de les, kan nu niet vanwege corona

5 juni: we beginnen voordat de les begint met wandelen en auto's kijken, daarna hondenschool. volgen, zitten, liggen, leren staan: denk aan trimmen, dierenarts, daar moeten ze vaak staan, zitten en dan tegenover de hond staan en dan moet de hond blijven zitten. In de pauze kregen we een suikerwafel en koffie/thee, de honden moesten in de bench liggen.

Zover wordt ze door de instructrice gecorrigeerd met een riem, maar dit heeft weinig effect, dus we  kunnen blijven corrigeren dat ze minder reageerd op de andere honden.

24 juli heeft Vida haar 10e les en Yada heeft haar eerste les dus dat komt meteen erna: dus dan mag ik eerst van tevoren met Vida wandelen en daarna met Yada.

Beginnerscurcus:

Je hond leert op een speelse manier een aantal basisvaardigheden zoals aangelijnd volgen, zitten, liggen, naar je toe komen en aan de voet gaan. Tevens wordt er een begin gemaakt met het volgen aan de fiets en voedsel weigeren.

Gevorderden:

In deze vervolg curcus worden de oefeningen uit de beginnerscurcs doorgetraind onder moeilijke omstandigheden. Zo leert uw hond de basisvaardigheden zonder lijn uit te voeren (ook langs de fiets). Tevens worden nieuwe oefeningen bijgeleerd, zoals terug naar de plaats sturen en vooruit sturen.

VVZH - Voorbereidendverkeerszekere hond:

Op een speelse maier wordt er gesnuffeld aan het VZH programma, we gaan tijdens deze curcus zes keer naar Gennep om alles wat geleerd is in praktijk te brengen.