Izzy en Vida: hondenschool
Izzy en Vida: hondenschool

Izzy en Vida: hondenschool

24 juli heeft Vida haar 10e les en Yada heeft haar eerste les dus dat komt meteen erna: dus dan mag ik eerst van tevoren met Vida wandelen en daarna met Yada. - staat in onze agenda.

24 juli: Izzy gaat in plaats van Yada naar de hondenschool, omdat we nog met Izzy een "band" mogen vormen.

Ik heb 1,5 uur met Vida en Izzy gewandeld voordat Vida naar de hondenschool ging, ondertussen dat Vida hondenschool heeft: heb ik Izzy nog even gewandeld. - Vida heeft nog genoeg energie in de les - Izzy, op een moment vondt ze het wel genoeg denk ik, want ze gaf aan dat ze moe is. De eerste les duurt niet zo lang, dus was vandaag ook genoeg voor Izzy

Hondenschool vindt Izzy rustiger dan Vida, maar misschien komt die verandering nog, na mate dat ze bij de hondenschool went.

31 juli: Vida heeft hondenschool, van te voren gewandeld, de les zelf ging moeizaam: veel correctie en focus op de honden terwijl het wandelen goed ging: weinig correctie en weinig focus op anderen: andere hond, fietser, auto etc. maar na mate de tijd: was de focus wisselend, dan weer wel en dan weer niet de focus op anderen. Daarna Izzy naar de hondenschool, de focus was niet op de honden en de correcties gingen ook goed.

7 augustus: Vida heeft hondenschool les en daarna Izzy: Vida wil naar iedere hond toe in de les, terwijl tijdens het wandelen, wat we ervoor deden: was ze mooi bezig met haar zelf en reageerde ze niet veel op de honden die we zagen: twee aan de lijn, een hebben we moeten passeren en een andere hond was iets verder weg aan het wandelen, ook kwamen we een hond tegen in een kooi, die blafte wel, Vida blafte niet terug. Verder kan ze op auto's en ander verkeer reageren maar ze heeft ook genoeg momenten gehad waar ze niet erop reageerden. In de les, was ze dus druk en we hebben met twee lijnen gewerkt om meer controle over de hond te hebben. Een lijn voor de baas om de les te volgen en een lange lijn die de hondenschool instructeur vast hield voor extra controle. Izzy is loops: dus we dachten: die wil vast ook naar elke hond toe in de les, maar Izzy was in haar eigen element: rustig liep ze mee, Izzy heeft de neiging om achter ons te gaan lopen, in plaats van naast de baas, dus we moeten op de juiste momenten belonen, als ze dus naast ons wandelt, dus we letten daarop, een knuffel, een speeltje met een piep: beloning krijgt ze.

21 augustus: examen wordt doorgesproken en ingepland voor Vida

Vida examen binnenkort 

16 oktober: Examen gedaan vandaag bij hondenschool: Vida is geslaagd bij: Beginnerscurcus.

Officieel geslaagd maar in praktijk: moeten we nog blijven oefenen