Izzy
Izzy

Izzy

25 juni 2021: Welkom thuis. Ik heb "appelgebak" in huis gehaald.

Trusten. Ik slaap langs de bench, op de bank. Izzy slaapt in de bench. Tot morgen 

26 juni: Dakota maakt kennis met Izzy, daarna Vida maakt kennis met Izzy, daarna Yada. Vida is dan op hondenschool. Na hondenschool hebben we met z'n allen gespeeld, dit ging ook goed. Na wat rust: het "roep" spel gespeeld: ik sta aan de ene kant, Harry staat aan de andere kant en dan omste beurt naam roepen en dan hopen dat ze komt: ze reageert goed, vrolijk rent ze naar een van ons toe. Izzy is nu met Harry mee, voorin de auto: ze mag mee, even een auto ritje maken.

We hebben gewandeld, we hebben met de hele roedel met een speeltje gespeeld: Izzy wil dan ook graag meespelen.

27 juni: Izzy slaapt in de bench, rond 6 uur in de ochtend werdt ik wakker: ik ben in mijn eigen bed gaan liggen, zover gaat allemaal goed en is ze ook rustig dus ik ga vanacht weer in mijn eigen bed slapen. Izzy heeft ook kennisgemaakt met de buren: ze waakt al en heb haar gekalmeert zodat ze rustig bleef en stopte met waken. Dus dat ging ook goed.

Ze heeft bij haar roedel, haar plas gedaan en ik laat haar korte momenten samen zijn met de rest. Gisteren, heb ik al verschillende goede momenten gehad met haar en de rest van de roedel. Het ging goed, dus ik heb met Izzy ook een auto rit gemaakt: we zijn naar mijn ouders geweest.

Vandaag zijn we begonnen aan haar training.

Waterbadje vullen we en verversen we regelmatig, dus vandaag ook: mooi weer om met water te spelen.

29 juni: Kennisgemaakt met de stofzuiger, de stofzuiger kennen ze al als puppy, maar Izzy reageert daar dus nogal op, dus als teamwork gestofzuigt: ik stofzuigen en Harry heeft de hond rustig laten zitten. In de woonkamer, dan zet ik ze in de bench, maar ik was daar niet aan het stofzuigen.

30 juni: Izzy krijgt haar Rabiës inenting, net zoals Yada en Vida, omdat dat in Duitsland verplicht is en we wonen dichtbij Duitsland. Gewicht 21 kilo (21 juni) - niet afgerond: 20,7 kilo (30 juni)

2 juli: Izzy en Vida kunnen lekker rustig bij elkaar liggen.

3 juli: Ik denk wel dat Dakota haar pup herkend, zover wordt ze nog niet gecorrigeerd door haar, maar ze wordt ook niet "afgewezen" en vandaag heb ik samen met Dakota en Izzy tegelijk gewandeld: dat ging goed, zonder enige uitlatingen naar elkaar toe, dus geen frustratie of wat dan ook, gewoon relaxed gewandeld.

5 juli: Dakota begint Izzy te corrigeren en onderling beginnen de honden met elkaar te spelen, Izzy wordt er ook bij betrokken.

12 juli: Yada en Izzy spelen

15 juli: Vandaag ben ik met Izzy voor de zoveelste keer naar mijn ouders geweest. De eerste twee keer  hebben we met zijn allen buiten gezeten vanwege het warme weer. De eerste twee keer: vondt Izzy het nogal spannend om bij mijn ouders te zijn, terwijl ze daar als puppy al vaker is geweest.

Izzy vondt mijn vader ook spannend en ging daar ook niet naar toe. Mijn moeder vondt ze spannend maar daar durfde ze nog wel heen te gaan.

Vandaag toch weer goede obstacles gehaald: Izzy ging naar binnen in het huis, want het regent dus we gingen binnen zitten. Izzy heb ik bij mijn vader in de schoot gelegd, want die lag toch al in zijn ligstoel, dat vondt Izzy niet erg: ze vondt de knuffels en aandacht leuk, daarna ging ze uit de stoel en nogal oplettend zijn wat langs de weg kwam: auto's rijden langs en dat kan ze leuk bekijken.

In huis naar een andere ruimte gaan: vindt ze ook nog eng, we wilden naar de keuken gaan, ze durfde niet verder te lopen, ik heb haar moeten stimuleren met de halsband en steeds deur achter me dicht gedaan, want ze was niet aan de riem, dus langzaam maar zeker kwam ze in de keuken. We hebben daar gegeten en we zijn weer terug gegaan naar de ruimte waar we zaten, dat heen en weer lopen, was ook spannend, want weer durfde ze niet echt goed door te lopen.

Eenmaal terug bij de ligstoel etc. was ze ook meer op haar gemak, dus weer opletten wat er langs het huis rijdt en dit keer ging ze zelf terug naar mijn vader toe om knuffels te halen, dus ze lag weer bovenop mijn vader, want die lag in de ligstoel. Mijn vader is daar erg blij om, want hij is dolgelukkig als de honden langskomen. Hij vondt het dan ook niet leuk dat Izzy niet naar hem toe ging de afgelopen keren, maar toen had ze ook de staart tussen de poten en dat was nu ook niet: al met al dus een geslaagde dag, want aan de hond kon je merken en zien dat ze meer op haar gemak was en zich meer zeker voelt.

Bij mijn ouders krijgen de honden ook altijd wat lekkers, als ze niet alles opeten dan neem ik dat mee: ik leg dat dan in de bench, dus wie mee gaat met de auto en in de bench gaat: die heeft dan geluk, want daar ligt dan nog wat lekkers in.

16 juli: vandaag eerste keer naar het "Snuffelbos" met Izzy

Het gaat goed, we doen haar nog niet in de groep vandaag. Even rustig wennen eerst. Ze is wel echt heel lief hoor.

Het leuke is ook: dat Izzy dol enthousiast is om mij weer te zien om haar weer op te halen.

23 juli: het ging goed vandaag, ze heeft in een kleine groep van 4 andere honden in een groep gezeten. De bench vindt ze nog wel spannend, maar dat ging later op de dag ook iets beter. Volgende keer mag ze weer in een groep.

24 juli: hondenschool: eerste curcus les

28 juli: eerste keer meerijden in auto. 

Meerijden in auto, spannend dat ze dat vindt. Ik ga dadelijk wandelen met haar. Harry moest ergens opdracht maken, we gaan mee: auto rit en dan in de buurt van harry's opdracht wandelen.

29 juli: waar is de hond? We zijn bezig om onze woonkamer te stylen, ander tapijt,  salontafel, bankstel bijvoorbeeld.

30 juli:

Vandaag naar snuffelbos geweest, daarna spelen met de roedel thuis. 

Snuffelbos: het ziet er echt heel goed eruit. Alleen naar ons toe is ze heel wild en onstuimig.

4 augustus: Izzy is loops. Yada, hou ik nog even in de gaten, maar houdt nu haar achterste goed schoon dus ik verwacht dat ze loops wordt.

Zondag 17 oktober 2021

Eerste overnachting, voor haar een onbekende plek maar ze doet het erg goed. Voor de ervaring: spelen met andere honden en nachtje slapen, daarna weer een dagje spelen en daarna wordt ze weer opgehaald door ons.

24 oktober: gezellig samen. Ze gaat vrijwillig zelf in de bench liggen

27 oktober: Vandaag krijgt ze rust en vers vlees thuis, daarna mag ze naar een andere snuffelplek, samen met Bucky. In toekomst hebben ze daar een hondenzwembad, hun geven ook honden training en ze hebben ook nachtopvang, dus vandaag gaan Izzy en Bucky daar logeren. 

We hebben Izzy en Bucky hierop voorbereid: Izzy is uit gaan logeren geweest voor twee dagen en Bucky heeft verschillende keren bij mijn ouders geslapen. Zover ging prima.

Ik heb Bucky en Izzy weer thuis. Izzy was erg aanhankelijk. Bucky was aan het spelen met andere pups en Izzy zat steeds te blaffen. Izzy hield op met blaffen toen ze bij Bucky samen was. Toen was het goed. Ze hebben wel apart van elkaar geslapen. Even rust komen op eigen plek.