Silver Cattle dog - reu-
Silver Cattle dog - reu -

Silver Cattle dog - reu-

We hebben onze reu niet zelf gefokt, maar wel erbij genomen: Claudia doet een opleiding gericht naar honden en daarbij kwam naar voren, dat als je een roedel thuis hebt, voornamelijk teven, dat het gezond is om een reu erbij te nemen zodat de roedel verhoudingen "natuurlijker zijn"

We kwamen in contact met onze reu: we willen voornamelijk een "jonge roedel" omdat de honden dan gemakkelijk met elkaar spelen etc.

We zijn 5 mei gaan kijken naar het nest en 8 mei hebben we de reu opgehaald. 

Onze Cattle dog - reu

Geboren: 09-03-2022

Ik ga Silver chemisch castreren met 6 maanden leeftijd, dan kan hij langer naar Snuffelbos zonder de vrouwkes lastig te vallen.

Anders is het ook zo kort: tijd gaat vlug namelijk en bij Snuffelbos: sociaal contact tussen verschillende hondenrassen, vinden we erg belangrijk.

Definitief castreren: dat gaan we niet doen namelijk. 

We kiezen voor het Suprelorin implantaat voor 1 jaar.

 

In de nacht van 9 op 10 maart heeft ons teefje Ollie haar eerste nestje pups gekregen met 1 reutje en 3 teefjes. Het reutje is als eerste geboren. De pups groeien op in huiselijke kring. Ze zijn sociaal naar andere honden. De pups worden iedere 2 weken netjes ontwormd, hebben een Nederlands paspoort en zijn door de dierenarts nagekeken voor ze het nestje verlaten. De pups hebben geen stamboom, wel zijn zowel de reu als onze teef beide australian cattle dogs. Beide ouders zijn sociale en actieve honden. Ollie (moeder) heeft oorspronkelijk geen stamboom en beide ouders van Ollie komt uit de cattle dog ranch in België.

Ollie (moeder) 3 kleurig zwart grijs bruin, lijkt heel veel op onze eigen hond. Ollie woont zelf op een boerderij met koeien en heeft alle ruimte. In totaal hebben ze drie verschillende honden: dit is eerste nest van Ollie, verder hebben hun zelf geen puppy aangehouden van het nest: we zijn tevreden met onze honden aantal en we hebben besloten om geen extra hond erbij te nemen.

Contact: A. Meulendijks, plaats: Sint Oedenrode


Draak (dekreu) 2 kleurig zwart grijs

Draak is een gezonde, vrolijke & energieke hond met dek ervaring: verschilende nestjes gemaakt, daarnaast heeft hij een erg mooie tekening. Hij gaat goed samen met andere dieren & gaat ook goed met kinderen. Draak is bij de boerderij een schapendrijver.
Knuffelen doet hij het liefst de hele dag.
Schofthoogte: 54 cm
Ouders van Draak (moeder 3 kleur (links), vader 2 kleur (rechts)

Contact: P. Brinker, plaats: Oss

De reu woont in Oss en komt uit Nederland, de fokker geeft aan: dacht een nestje toen der tijd in Beesd