Izzy -
Izzy - "Snuffelbos" - 16 juli

Izzy - "Snuffelbos" - 16 juli

Izzy:

Ik heb gisteren (15 juli) aan de poort overlegd of Izzy naar het "Snuffelbos" op de vrijdag kan komen: hier kreeg ik toestemming voor, dus ik kom vandaag (16 juli) met Izzy. Dan kijken we hoe het gaat: als dit goed gaat, dan wil ik haar elke vrijdag komen brengen.

Ik heb bij de poort al een beetje over haar gesproken en verteld, maar ik schrijf alles hier nog even, zodat je precies weet hoe en waarom.

Izzy hebben we terug sinds 25 juni 2021

We hebben Izzy geleidelijk bij onze eigen honden kennis laten maken, niet te veel in een keer en niet te lang: dit hebben we opbouwend met tijd momenten gedaan.

We zijn er ook steeds erbij gebleven zodat we precies zien hoe de honden op elkaar reageren en dat dit ook vriendelijk is, we hebben vooral 1 op 1 sessies gedaan hierin en na mate van tijd:

zijn we gaan wandelen met Dakota en Izzy, in plaats van alleen te wandelen met Izzy.

Dakota herkent haar pup denk ik ook wel, want ze begint de pup te corrigeren, eerst deed ze dat niet namelijk, dat corrigeren maar nu gebeurd dat op dezelfde manier als met de andere puppy’s, dus we zien ook geen verschillend gedrag hierin. Dakota en Izzy: ook dit hebben we opbouwend gedaan met tijd momenten.

De puppy’s onderling: Yada is lief en onderdanig en Vida laat meer van haar horen, maar ondertussen geeft ze ook likjes aan Izzy. Izzy neemt veel van Vida, maar laat ook aan Vida merken: ik hoef niet alles te nemen van je dus ze geeft wel waarschuwing als het haar niet bevalt. Dus het was gemakkelijk te zien voor ons wanneer ze genoeg van elkaar hebben. Nu zijn we zover, dat de puppy’s meer met elkaar gaan spelen.

Izzy kent bench training dus ze heeft hier vooral in het begin in de bench geslapen en apart van de honden. Nu zijn we zover dat we de honden bij elkaar laten slapen.

We laten de honden bij elkaar, dit gaat ook goed en we nemen regelmatig momenten dat de honden niet bij elkaar zijn.

Izzy is zover ook op haar gemak, ze eet en drinkt ook goed en bij nieuwe situaties: zoals naar mijn ouders gaan, toont ze meer zekerheid in haar gedrag.

We hebben eerst met mijn ouders buiten gezeten vanwege het warme weer en toen kon je merken aan de hond dat de hond onzeker was, staart tussen de poten. Heel schichtig naar mijn ouders toe, maar ging wel rustig op haar gemak liggen en ze at ook de hondensnacks die mijn ouders gaven: ze toonde ook geen vorm van agressief gedrag naar mijn ouders toe of naar ons.

Na een paar keer buiten zitten, gingen we naar binnen toe: dit ging goed, ze ging nieuwsgierig snuffelen en ze was ook niet meer schichtig naar mijn ouders toe, ze ging naar mijn ouders toe voor aandacht en ze is zekerder van haarzelf.

Al vindt ze het huis van mijn ouders nog spannend: alles is nog nieuw maar ze is nieuwsgierig en ze toont zekerder gedrag en ze gaat ook rustig liggen en ik merk dat ze me ook vertrouwt wanneer ze het spannend vindt.

Aangezien de hond zekerder gedrag vertoont en omdat het thuis goed gaat, wil ik haar naar het "Snuffelbos" brengen, ze is sociaal opgegroeid met andere honden, dus eigenlijk verwacht ik daar geen problemen in, maar we gaan kijken hoe het gaat.

Haar geschiedenis:

Reden om haar terug te geven aan ons was dat het te veel werd voor de mensen bij wie ze was, vanwege gezondheidsklachten bij de mensen zelf.

Ze hebben Izzy gehad met nog een andere puppy, ze wisten dat Izzy naar hun toe ging, maar ze hebben van te voren nog een puppy aangeschaft, (een andere hond van hun is overleden van ouderdom) dus de leeftijd tussen deze twee puppy’s was niet zoveel: de andere pup was 7 weken ouder, ras: Alpine Dachsbracke

Verder is Izzy opgegroeid met een paar andere oudere honden: twee Springer spaniels, twee cattle dogs en nog twee andere honden, waarvan ik het ras niet zo weet.

In totaal 8 honden.

De Alpine Dachsbracke, heeft zover ik kan horen alle aandacht gekregen van de mannelijke eigenaar en de vrouw heeft zich vooral met Izzy bezig gehouden.

Alpine Dachsbracke, komt ook elke twee weken bij hun terug, om verder te gaan met de opleiding van de hond, de hond zelf, is na zeggen overgegaan naar een cursist en hij traint honden zelf, dus vandaar dat ze de hond terug zien. Izzy zien hun niet meer terug, die blijft bij ons.

Dus de twee puppy’s die ze hadden, zijn er niet meer en volgens hun zeggen: scheelt dat genoeg in hun huishouden, dus zover doen ze ook niet meer honden weg.

Izzy, luistert nog niet naar naam en is niet getraint, dus we gaan ook naar de hondenschool met haar als we zover zijn, dus vandaar dat ik ook denk dat de Alpine Dachsbracke alle aandacht gekregen heeft van de vrouw.

"Snuffelbos" - 8 januari

We zijn een uur lang in het snuffelbos geweest: de puppy's en Dakota hebben veel plezier gehad!

"snuffelbos" - 12 januari

16 juli: vandaag eerste keer naar het "Snuffelbos" met Izzy

Het gaat goed, we doen haar nog niet in de groep vandaag. Even rustig wennen eerst. Ze is wel echt heel lief hoor.

Ging goed, ze reageerde ook goed op de werknemers daar en ze stond zo op hun buiten tafel - het blijft wel een cattle dog - Volgende keer mag ze in een groep en mag ze dus spelen met de andere honden.

Het leuke is ook: dat Izzy dol enthousiast is om mij weer te zien om haar weer op te halen.

23 juli: het ging goed vandaag, ze heeft in een kleine groep van 4 andere honden in een groep gezeten. De bench vindt ze nog wel spannend, maar dat ging later op de dag ook iets beter. Volgende keer mag ze weer in een groep.

30 juli:

Vandaag naar snuffelbos geweest, daarna spelen met de roedel thuis. 

Snuffelbos: het ziet er echt heel goed eruit. Alleen naar ons toe is ze heel wild en onstuimig.

 

Snuffelbos begin datum – en einddatum

maandag 22 februari 2021 – 16 augustus 2022 – Vida

Vrijdag 16 juli 2021 - 18 augustus 2022 - Izzy

Dinsdag 23 februari 2021 - Yada

woensdag 20 oktober 2021 - Bucky

woensdag 11 mei 2022 - Silver