Vida en Bucky: hondenschool
Vida en Bucky: hondenschool

Vida en Bucky: hondenschool

24 juli heeft Vida haar 10e les en Yada heeft haar eerste les dus dat komt meteen erna: dus dan mag ik eerst van tevoren met Vida wandelen en daarna met Yada. - staat in onze agenda.

24 juli: Izzy gaat in plaats van Yada naar de hondenschool, omdat we nog met Izzy een "band" mogen vormen.

Ik heb 1,5 uur met Vida en Izzy gewandeld voordat Vida naar de hondenschool ging, ondertussen dat Vida hondenschool heeft: heb ik Izzy nog even gewandeld. - Vida heeft nog genoeg energie in de les - Izzy, op een moment vondt ze het wel genoeg denk ik, want ze gaf aan dat ze moe is. De eerste les duurt niet zo lang, dus was vandaag ook genoeg voor Izzy

Hondenschool vindt Izzy rustiger dan Vida, maar misschien komt die verandering nog, na mate dat ze bij de hondenschool went.

31 juli: Vida heeft hondenschool, van te voren gewandeld, de les zelf ging moeizaam: veel correctie en focus op de honden terwijl het wandelen goed ging: weinig correctie en weinig focus op anderen: andere hond, fietser, auto etc. maar na mate de tijd: was de focus wisselend, dan weer wel en dan weer niet de focus op anderen. Daarna Izzy naar de hondenschool, de focus was niet op de honden en de correcties gingen ook goed.

21 augustus: examen wordt doorgesproken en ingepland voor Vida

Vida examen binnenkort 

16 oktober: Examen gedaan vandaag bij hondenschool: Vida is geslaagd bij: Beginnerscurcus.

- ik breng izzy nu twee keer in de week naar dagopvang, in plaats van een keer in de week omdat ze thuis nu wel gewend is en langzaam aan ook wel bij opvang, dus nu is ze niet loops meer dus we gaan ons effe focussen op izzy. Vida gaat ook twee keer naar opvang en yada dus op de vrijdag. 

23 oktober 2021: Bucky: eerste hondenschool les. Vida kreeg puppy pakket van hondenschool. Bucky krijgt puppy pakket van ons

Beginnerscurcus:

Je hond leert op een speelse manier een aantal basisvaardigheden zoals aangelijnd volgen, zitten, liggen, naar je toe komen en aan de voet gaan. Tevens wordt er een begin gemaakt met het volgen aan de fiets en voedsel weigeren.

We zijn met deze hondenschool en manier van les krijgen gestopt: het past niet bij de honden en zover gaan we ook met Yada naar een andere hondenschool