Maine coon
Maine coon

Maine coon

De Maine Coon staat omschreven als vriendelijk, aanhankelijk, tolerant, rustig en goed gehumeurd. Van nature zijn ze erg speels en intelligent, sommige Maine Coons apporteren bijvoorbeeld ook. Door hun rustige karakter zijn het katten die over het algemeen niet snel vechten of hun nagels zullen gebruiken.

De Maine Coon is een van de populairste kattenrassen in Nederland. Maine Coons zijn vriendelijk, speels gehecht aan hun baasje en zijn onwijs fan van water. Dit kattenras is daarnaast een van de grootste rassen die er bestaan. De katten zijn zo populair vanwege hun rustige en kalme karakter. Daarnaast behoort het ras tot de grootste katten ter wereld.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Maine Coon is opvallend, het is namelijk een erg grote kat. De Maine Coon kat heeft een halflangharige vacht. Verder heeft dit ras een stevig skelet en een lange volle staart. Als de katten wat ouder zijn dan kunnen ze in de winter een imposante kraag rondom de kop en een langere beharing op de achterkant van de achterpoten krijgen. Dit noemen we ook wel een broek. De meeste katten bezitten de recessieve eigenschap voor oorpluimpjes, dit kan door liefhebbers erg gewaardeerd worden. Hierdoor is de Maine Coon ook een erg imposante verschijning geworden. Het ras is ook seksueel actief vanaf een maand of zes. Ze zijn pas volledig lichamelijk uitgegroeid na ongeveer vier jaar. Gemiddeld weegt de kat tussen de 5 en 9 kilo voor katers en 4 tot 6 kilo voor poezen.

"Het gewicht van een Maine Coon kan oplopen van zo'n 4 tot 10 kilogram."

En dat is toch wel behoorlijk. Mainecoons hebben een gespierd lichaam, stevige botten en een statische en robuuste indruk. En zijn pas uitgegroeid rond hun vierde levensjaar. Het feit dat ze zo groot zijn maakt dit kattenras extra leuk.

Karakter

De Maine Coon heeft een rustige karakter, maar het zijn ook energieke katten. Ze hebben een goed sociaal besef naar andere huisdieren en vooral naar mensen. Het humeur van dit ras kan gezien worden als vrij evenwichtig en stabiel, speels en tolerant. De Maine Coon katten zijn erg aanhankelijk en zijn liever niet enige kat in een huishouden. De kat ziet zichzelf als een onderdeel van het gezin en is altijd van een kleine afstand betrokken bij de mensen in huis. Het ras staat niet bekend als een schootkat, maar ze liggen wel dicht bij je of naast je.

Bron:

https://www.kattenclub.be/kattenrassen/maine-coon/

https://www.poezenbazen.nl/blogs/katten/dit-is-wat-je-moet-weten-over-de-maine-coon/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Maine_Coon