Clémentine (poes): het begin
Clémentine (poes): het begin

Clémentine (poes): het begin

11 januari 2021: Ze zijn geboren met keizersnede.De fokker (huiselijk nest) heeft een paar dagen vrij moeten nemen om de moederpoes te helpen met de kittens melk te geven omdat de moederpoes een wond op haar buik had, maar gelukkig na drie dagen deed de moederpoes alles weer zelf.

2 februari 2021:

Hallo, ik ben nu 3 weekjes oud en ik ben een poesje met creme kleur. Ik ben nu ontwormd en dit word nog herhaald met 8 weken, dan krijg ik ook een inenting en wordt gechipt. Ik blijf bij mijn mama tot ik 10 weekjes oud ben en daarna ga ik naar Claudia en Harry toe.
Ik groei nu op in een huis met nog een andere poes, Siberische Boskat van 4 maandjes oud,

2 kinderen van 6 en 10 jaar en een hond.
Onze papa is een Maine coon creme kleur met stamboom, we vinden de vader erg groot en onze mama is een gewone Maine coon ook creme kleur. Zij zelf heeft geen stamboom maar haar ouders hebben ook allebei een stamboom. (de gegevens zijn niet in bezit van ons)

De moeder heeft ook geen stamboom haar ouders wel. En de vader van de kittens heeft een stamboom maar die is hier niet aanwezig.

10 februari:

Ze eet al kattenbrokjes en is al zindelijk en verwachting is dat ze groter wordt dan gemiddelde main coon omdat haar vader een grote kat is en ze is best groot vergeleken met haar zusje en dus ook meer gewicht. De kleur van oogjes kan nog veranderen.

19 februari: Gewicht: 699 gram en zusje 588 gram.

22 februari

Ze is echt heel lief, soms nog beetje schrikkerig, maar dat gaat vast wel weg.

23 februari: Ze valt er bijna ervan af...

4 maart: visjes kijken

9 maart: dierenarts voor eerste inenting. Ze vondt de inenting niet zo erg en het chippen ook niet. Haar zusje daar en tegen gaf wel even een klein miauwtje bij het chippen. Ze is 970 gram en haar zusje is 830 gram. Ze heeft geen blauwe ogen meer, haar kleur ogen zijn groen. Haar zusje is vanaf het begin al een kleine, we waren bang dat ze het toen niet zou gaan halen maar ze doet iedereen verbazen. Zelfs de dierenarts zei toen dat ze er bang ervoor was.

12 maart: ontwormd

• 2-wekelijks ontwormd met ontwormingspasta;
• zindelijk;
• gewend aan Royal Canin mother & babycat brokjes/blikvoer;
• gewend aan mensen en oudere katten en een hond.

17 maart: Mevrouw is de kilo gepasseerd. Ze weegt nu 1220 gram. Zusje: iets meer als een kilo.

Ze blijven niet meer zo mooi stilzitten voor een foto.

18 maart: naam tag binnengekregen. De kleinste maat, dus heeft ze geen last van, staat telefoonnummer op, want je weet nooit.

25 maart: Ze is vandaag naar de dierenarts geweest, ze heeft haar oogje ontstoken. Ze heeft een zalf meegekregen, van waar ze binnen twee dagen resultaat moet zien. 2x daags in haar oogje inbrengen en dan moet dit goed komen. Mocht het zondag ( 28 maart) niet over zijn, dan krijg ik het zalfje mee naar huis, maar hopelijk is dit niet nodig. Er kwam eter uit haar oogje en had al met afgekoeld water schoongemaakt en een oogzalf gebruikt met vitamine: helaas werkte dat niet. Deze zalf, van de dierenarts, krijg je alleen via de dierenarts en is niet zo te koop. Dierenarts heeft ook met speciale bril gekeken en ze zei dat het zo kan opkomen bij kittens of ze nu ingeënt zijn of niet. Misschien tocht gehad of vuiltje in haar oog gekomen.

26 maart: Het oogje is nu al een stuk beter gelukkig.

28 maart: poes ophalen. Ik heb ook een kittenpakket meegekregen: we hebben daar nog foto's gemaakt van de moederpoes en van het zusje

6 april: 12 weken inenting.