Hayco (kater): het begin 12 mei 2021
Hayco (kater): het begin 12 mei 2021

Hayco (kater): het begin 12 mei 2021

5 mei: We hebben van Purina een "kittenpakket" aangevraagd, zodat we een "welkoms pakket" voor de kitten hebben, aangezien dit op chipnummer ging: heb ik er een aangevraagd voor Clémentine en Camélia, niet wetende dat we nog een kitten in huis krijgen.

12 mei: Dit is eigenlijk heel snel gegaan, ik kwam een situatie tegen namelijk: Er was een zorg boederij, die hebben Maine coon kittens, maar die hadden het eigenlijk te druk om ervoor te zorgen. De eerste inenting en gechipt hebben ze gedaan bij de kittens.

Daarna zijn de kittens naar een ander huishouden gegaan: of hun de kittens willen verzorgen en ook willen verkopen. De eerste inenting is gegeven, samen met de chip. De tweede inenting, dat is niet gebeurd: dus de tweede inenting is voor ons.

We hebben ernaar gebeld voor de kittens en we konden de kitten gelijk ophalen, een donkere kitten was al verkocht, maar hij zei dat de "iets lichtere kitten" voor ons mocht zijn. We zijn ernaar toe gegaan en hij was bezig met een Panacur kuur, deze kuur hebben we dan ook erbij gekregen: toen hij daar was heeft hij nog Panacur gekregen en 13 mei is de laatste dag van de kuur. Ik heb ook ontvlooings middel meegenomen bij het ophalen en deze heeft hij ook meteen bij de kitten gebruikt zodat de kitten ontwormd en ontvlooit is.

15 december 2020 is de kitten geboren, maar het is al een grote kitten, de vader van de kitten was ook erg groot en nog niet volgroeit, dus ik heb de kitten in een reismand gedaan en in de bench gezet, ik heb de deur open gezet van de reismand zodat de kitten in de bench kan zitten, is toch aangenamer tijdens de auto rit naar huis. De rit duurde niet zo heel erg lang, omdat ze niet zo ver weg van ons wonen.

12 mei: Thuis aangekomen, heb ik de kitten in de woonkamer gezet, aangezien de poezen daar niet verblijven, maar alleen daar zijn als ik de poezen in de woonkamer zet: de poezen hebben hun eigen kamer en verblijf. In de woonkamer staat een krabpaal en omdat ik al aardig wat poezen in huis heb: had ik ook een paar kattentoiletten extra gekocht: deze komen nu goed van pas.

De kitten moet nog erg wennen aan ons, dus we geven de kitten de tijd om zich "thuis te voelen"

12 mei: We hebben de kitten "Hayco" genoemd.

De kitten is een maand jonger, maar groter dan de maine coon Clémentine en ongeveer net zo groot als de "Europese korthaar zusjes" de vader is een echte grote kater, dus we verwachten dat deze kitten een "grote jongen wordt" Clémentine, heeft ook een grote vader kater, maar dit is een poes, die worden over algemeen kleiner dan een kater.

Eerste avond, nadat we Hayco geknuffeld hebben, hebben we Hayco in de woonkamer "los" gelaten, hij kruipt onder de bank en komt er niet van onder vandaan.

13 mei: Tweede dag: In de middag kon ik Hayco pakken: hij zat onder de kast, geknuffeld en ik heb hem geborsteld, verder de hele dag hebben we Hayco niet gezien, soms zag ik een "flits" van hem, omdat ik binnenkwam in de woonkamer en dan was hij aan het eten. In de avond, hebben we hem vanuit de bank er onderuit gehaald en in de bench gezet, zodat ik hem gemakkelijker kan knuffelen en hem ook zie eten. knuffelen doet hij goed: is rustig en purrt als een tevreden kater, in de avond heeft hij ook goed gegeten, dus zover zijn wij ook tevreden met hem.

14 mei: Ik ben met hayco naar mijn ouders geweest, zodat hij daar bewegingsruimte heeft, als hij ergens wil vestoppen of ergens onder wil gaan, dan heb ik hem ook zo weer gepakt. Hij ging wel steeds dichterbij ons verstoppen en we hebben de kater regelmatig geaaid.

15 mei: Hayco voelt zich op zijn gemak in de bench, ik was hem aan het aaien en toen ik stopte, liep hij vanzelf de bench weer in.

18 mei: naar de dierenarts: gezondheid gecheckt en is aangeraden om de Panacur over 10 dagen te herhalen, ook de tweede inenting is gegeven, aangezien hij de eerste inenting al gehad heeft.

27 juli: nieuwe bankstel voor in de woonkamer gekocht.

13 september: grote poten heeft Hayco

4 juli 2022

De uitslag van de FIV/FeLV test.

Beide negatief dus geen belemmering voor een nestje.