Abby Lavie
Abby Lavie

Abby Lavie

3 april: Wat jij kan, kan ik ook! Abby en Cato. Maxi en mini, maatjes, Vrolijk Pasen! Abby zit daar heel graag, kan ze alles overzien. Dit is echt een eenheid tegenwoordig, wel grappig, want Cato, kan Abby dus gewoon aan, ondanks dat ze zo klein is. Bij de trampoline, daar kan ze niet bij, daar mag ze alleen komen als ik erbij ben. Daar loopt het flessen kalfje en een hoog drachtige ooi namelijk. Ze heeft voor thuis nog een heel stuk gras land om te vliegen, maar eenmaal uitgevlogen gaat ze altijd op de tafel zitten. het is ongekend waar ik haar soms tegen kom qua hoogte. Zelfs de hooizolder gaat ze heen en dat is gewoon een metalen trap met gaten. Ze weet ook heel goed dat ze niet in de wei mag komen, als ik er niet bij ben. En daar is schrikdraad, is ze niet heel gecharmeerd van.

Van de week mee gehad op vee controle, dode beesten opzoeken krijgt ze van mij een tien plus voor! Ze zoekt eigenlijk vanuit zichzelf al, begon hier al met brengen van dode muizen of vogeltjes. In het veld niet anders. Grotere dieren zoals een geit of een koe bijvoorbeeld, gaat ze altijd eerst tegen aan tikken, met haar poot. Beweegt het niet, dan blaft ze. Doet ze eigenlijk vanuit zichzelf, heel goed dus en dan beloon ik haar. Ze heeft er echt lol erin. En scheelt mij een hoop zoek werk als we een melding krijgen. Wat ook fijn is, dat ze gewoon niet wegloopt. Misschien komt dat nog, maar ze blijft altijd in een circel van 50 meter bij mij. Ook als ik haar niet zie. Als ik commanda hier geef komt ze heel vlug naar mij toe, want dat betekent lekkers!

7 april: Fiep is loops, dus geen reuen in de buurt. Hoopje hond bij elkaar 

Abby Lavie: Duitsland reeën kijken

11 mei: Voor de aller eerste keer mee op de hoogzit. genoeg te kijken!

Ik had verwacht dat Abby na zo'n lange reis onrustig zou zijn, maar ze is super rustig en zit heerlijk alle kanten op te kijken! Groetjes en een dikke poot uit Duitsland. P.s. Ze ziet de reeën eerder dan ik (of ze hoort ze eerder dan ik)

Zo’n hoogzit, dat bevalt me eigenlijk wel. Kunnen we die ook niet thuis krijgen? Dan kan ik daar alles nog beter in de gaten houden.

Abby komt elke dag in de auto. Maakt daar ook geen enkel probleem van. Als ik "auto" zeg, springt ze er al zelf al in. Ze ligt keurig netjes altijd op de achetrbank. Ik heb inmiddels een auto bench gekocht, maar dat vinden we beide maar niks en zo gaat het prima. Ik had verwacht na een reis van zes uur dat ze wel haar energie kwijt moest hebben, dus had ook niet verwacht dat ze zo heerlijk zit te kijken om zich heen Ik had meer verwacht dat ik een dwarse puber zou hebben. Een hond is natuurlijk ook niet als de andere. Dat heb je met mensen toch ook? Ik hou niet van groentesoep, maar mijn kinderen wel.

Tantetje hier, had er een handje van afgelopen week om heel hard weg te rennen als ik riep. Maar ik ben niet een keer boos geweet, dus nu komt ze weer bij mij. (ook al heb ik meerdere malen al tot tien moeten tellen hoor) wat ze nu vervelend vind is om vast te zitten in het veld. Maar het is nu een grote kraamkamer, dus heeft ze pech. Ze heeft nog mazzel dat ik een lange lijn heb. Maar ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ze een kalfje oid pakt. (we krijgen de afgelopen weken al genoeg meldingen van los lopende honden die ons vee hebben aangevallen)

te moe, toch maar even gaan slapen. Wel spannend hoor, zo'n hokje op palen. Ik kan nu zoveel zien!

9 mei: het is Moederdag!

13 mei: schilderen: ik was het niet hoor

14 mei: Als ik het helemaal niet meer snap qua geluid, dan ga ik wel even achter mijn baas zitten omdat ik het toch niet zo vertrouw

18 mei: ree sate: er kon iets vallen. - Toen Jasper klaar was hebben ze uiteraard een stukje ree gehad, omdat ze keurig netjes hebben zitten te wachten.

9 juni: Abby, heeft een nieuw vriendje: Mokka.

10 juni:

Van alle markten thuis, vandaag opzichter spelen dat het personeel wel hun werk doet!

Ik zwem, helemaal uit mezelf! Heerlijk! Eerste keer voor mij, dat ik verder ga dan buikdiepte, oftewel echt zwemmen! Ze was eerst al in een sloot gesprongen toen ze bij Rick was, die zei ineens: mama ze zwemt! ik zeg nog zo: doeei! En even later ging ze zelf het meertje in en zwom zo weg.

(ze zit aan de lijn i.v.m. dat we in een natuurgebied waren voor vee controle)

Ze heeft vast stiekum 's nachts toch op de telefoon gekeken dus: andere puppy's van het nest kunnen ook zwemmen.

Met de safety lijn eraan, beter zo dan dat ik er achter aan moest springen, t is een hele lichte longeer lijn van mijn paard, werkt super. Ze kan tien meter rondom om mij heen, maar doet ze eigenlijk nooit. Hooguit een meter of vijf. Ze was achter een Meerkoet aan, dat vindt ze interessant.

We hebben het Boterdiep recht voor het huis. Gelukkig kan ze daar niet komen zonder door een hek open te moeten doen. (ze kan graven, maar dat mag niet)

Weet je wat ze vanmorgen deed? De deur open maken met de deurklink, gewoon voorzichtig met haar bek, ze wou naar buiten.

Ik stond helemaal verbaasd te kijken, ik ben natuurlijk de teckels gewent en de draadharen krabben aan deuren. Ze deed het heel netjes.

Ze heeft een verkeerde naam, ze had Houdini moeten heten! Het ging echt heel voorzichtig! Ik stond aan de andere kant met de wasmand.

T is absoluut geen domme hond, als ik weg wil roep ik alleen maar in de schuur Abby auto en voor dat ik het weet staat ze al bij de auto en waar ze vandaan komt: geen idee. Ze weet ook dat ik niet ga zoeken. Ze zit hier volop in de puber fase. Leukste van allemaal. Het houdt ons scherp!

Abby luistert wel naar mij, maar ligt precies aan wie en hoe het gezegd wordt, naar Niek luistert ze niet, maar die wordt gefrustreerd en dat hoor je in zijn stem. Naar Rick luistert ze wel. Jens is leuk om mee te spelen. En bij Jasper kruipt ze bij weg als ik boos ben.

18 juni:

We zijn weer in Duistland. En goed luisteren dat ik doe! Zo goed dat mijn baasje gisteren de lange lijn thuis heeft gelaten. Lekker vliegen in het bos en jaja, ik sta zelfs voor als ik reeën in mijn neus heb, ben dan wel geen jachthond, maar ook dat kan ik dus.

het is vandaag 41 graden. we zijn niet op jacht, veels te warm. We zijn nu maar heel even hier. Jasper had een afspraak voor een nieuw jachtveld. We gaan zondag weer terug.

We mochten meedoen voor de pacht, helass zijn we het niet geworden.