Izzy Bella Donna
Izzy Bella Donna

Izzy Bella Donna

21 april: gewicht 17 kilo

23 april: ik en mijn vriendin: twee grote pups, Eva is 7 weken ouder, ze zijn net zo groot.

7 juni: Ze is heel druk met spelen met de andere hond. Bench rust is bijna onmogelijk, want het is een bom energie. Verder hebben we nog twee Springer spaniels, die zijn heel rustig, onderdanig en braaf. De oudere honden zijn wat rustiger. Onze Janske, is bijvoorbeeld 3 jaar oud. Het gaat heel fijn en goed in de roedel. Verder hebben we nog Dix en Driek en dat gaat ook goed. We hebben ook nog een rode cattle dog, die is naar de pup onderdanig toe. Graven in de tuin mogen ze hier gewoon. Ik hou van mijn honden en zorg goed voor ze, gisteren, vandaag en morgen.

21 juni: Ik noem haar regelmatig "Lizzy" omdat jullie haar Izzy hebben genoemd en ik weet hoe liefdevol jullie zijn. Onze Izzy Bella Donna, ze is heftig in haar doen en laten, maar prachtig, ze houdt van uitdagen. Vandaag hebben we in het bos een kort rondje gelopen. Het was ook goed koud weer dus dat is beter voor het wandelen, dan dat het zo warm is.

In de ochtend in het bos, waar geen negatieve prikkels zijn komt ze pas echt tot rust, een groter plezier als rustig lopen mogen grazen en snuffelen zo lang ze wilt: doe je haar niet.

25 juni:

Een interview met Izzy:

 

De vragenlijst betreft Izzy:

 

eten , voeren

Brokjes, Puro sportbrok, een flinke hand vol

Vers vlees van Kivo, Dogmeat, Degomeat (500 gram) met soms toevoeging rijst, aardappelen, macaroni, gemalen groenten.

Tussendoortjes: pensstaaf, kauwkluiven etc. komkommer, banaan, blauwe bessen, appel, peer, ei, soms rauw, soms gekookt.

 

Izzy buiten:

“s morgens vroege ochtend naar het bos met auto, niet los, omdat ik niet wil dat ze het wild in het bos verstoren. Ze geniet van de rust, geuren en vooral het eten van gras (niet om te braken)

 

Na de wandeling, gaat ze lekker wat rusten, ze is dan tevreden, zoekt zelf haar plekje op.

 

Izzy bench:

De bench gebruik ik soms om te voeren of om ze wat verplichte rust te geven. Ze zou eigenlijk tijdens de nacht ook beter in de bench kunnen, want als ze ’s nachts wakker wordt, durft ze stoute dingen te doen.

We laten ze in de keuken slapen bij soms twee andere honden, soms alleen.

stoute dingen, zoals:

Tafel en vensterbank hebben we moeten ontruimen. Nu pakt ze spullen van de aanrecht: pot pindakaas, beker, tandpasta, bestek, tandenborstel, het maakt haar niks uit, ze kan alles gebruiken.

Ik heb haar nooit lang alleen gelaten, ik denk maximaal 3 uur en mag niks kunnen slopen.

Getrainde commando’s:

Ze gaat zitten.

 

Ze is niet gulzig met snoep aanpakken, bijt niet in je vingers bijvoorbeeld.

 

Springt heel rustig in de bench in de auto. Blijft ook in stilstaande auto met klep open regelmatig even in de bench zitten en kijkt dan wat er op straat passeeert.

 

Auto’s en fietsers opletten want daar probeert ze heen te gaan, moet ze in gecorrigeerd worden. Als ze een kat ziet langskomen reageert ze wel, maar niet extreem, dus ik denk dat ze daar wel aan kan wennen bij jullie thuis.

 

Tijdens wandelen wil ze naar de andere honden en mensen heen, ze is gezond nieuwsgierig, wat opdringerig, blij

In de roedel (8 honden) kan ze met iedereen goed overweg, de ene hond kan wat meer van haar streken verdragen als de ander, maar prima verder.

 

Kinderen kent ze, ze doet geen kwaad, maar haar onstuimigheid is voor kleine kindjes te wild soms, onder begeleiding is het prima te doen.

En geen rennende kinderen, want dan trigger je een Cattle dog.

Hier heeft Izzy de kleinkinderen leren kennen, leeftijd tot 9 jaar.

 

Ik mag wel zeggen, dat ik het meeste omga met de hond, dus ja, ik zal haar favoriet zijn.

 

Waken doet ze nou en of!

Zit ook graag buiten naar de vogels te kijken, vooral op het dak of in de lucht.

Heelen soms op spelender wijze hier achter in de tuin om aandacht.

Bijt niet

 

Opspringen, ja doet ze.

 

Stofzuigen vond ze in het begin heel eng, nu veel minder

Vegen is lastig, ze probeert in de bezem te bijten maar dat kan je ze afleren.

 

Ze loopt stiekum trap, Izzy durft ook naar beneden te lopen, maar dat is niet zo goed voor haar botten.

 

Kippen hebben we hier en ze imiteert het gedrag van sommige andere honden en vliegt dan op de poort af, maar een kip is niet zo moeilijk, zolang ze veilig achter de draad zitten, “spelerij.”

 

In mijn hart vindt ik het heel lastig om nu afscheid te moeten nemen van Izzy. Mijn verstand zegt dat dit de beste oplossing is voor zowel Izzy als ons zelf. Dus geen plaats voor egoïsme, alles in het belang van de rust voor ons beiden.

Ik heb twee mooie tassen ingepakt voor onze Izzy: bijvoorbeeld: brokjes die ze gewend is om te eten, 10 Kivo worsten, 1 boekmaag, een wandellijn, een halsband, nog aardig wat snacks voor de hond: snoepjes, kauwstaafjes, trainers etc., haar etensbak...kortom alles bij elkaar een mooi pakket.

Ik hoop van harte dat het goed gaat met Izzy, dat ze opgenomen wordt in de roedel, dat ze zich ontspannen kan in een rustigere omgeving met jonge, gezonde actieve baasjes, zoals bij jullie.

Dank jullie wel lieve Claudia en Harry.

 

25 juni 2021: We hebben Izzy opgehaald en ze is nu weer bij ons thuis - Claudia en Harry

2 juli: hoe gaat het nu met de roedel? Het is nu een stuk rustiger, alhoewel de rode cattle ook erg aanwezig is. John is een stuk meer ontspannen, geen stress meer voor hem, ook omdat hij de zorg voor Eva niet meer heeft: dubbelop rust nu voor hem en dat is mede dankzij jullie (Claudia en Harry).