Soran Bart
Soran Bart

Soran Bart

3 april: Vrolijk Pasen!

12 april: spelen met speelgoed

25 april: We zoeken met Soran Bart alle parken op en hij (en zij) kunnen hun geluk niet op. Ze wandelen soms bepaalde afstanden en dan is Soran Bart thuis nog niet rustig en komt met al zijn speeltjes aandacht vragen.

6 mei: Soran Bart is geslaagd voor puppy curcus! 

7 juni: Met Soran Bart gaat het erg goed, eind mei woog hij nog 22 kilo. We zijn net van gehoorzaamheid curcus 1 af. We waren de knapste! Hij deed erg goed zijn best.

Certificaat hebben we nog niet: we moeten nog drie lessen en twee theorie lessen.

Soms heeft hij wat last van concentratie problemen en kan soms ook wat over geprikkeld zijn.

We gaan na deze curcus gehoorzaamheid 2 volgen.

Hij loopt nu vrij op het strand, samen met de hond van een vriendin, een Toller (Nova Scotia duck tolling retriever) Dat is zijn allerbeste vriendin.

Als hij vrij loopt dan luistert hij erg goed en let erg op mij.

De paarden vindt hij nog erg spannend, maar gaat ook steeds beter.

Het is echt een hele lieve, knappe vriend voor het leven.

Volgende week gaan we op vakantie naar Harderwijk. Spannend, hoe hij het daar gaat vinden.

We hebben een grote boerderij gehuurd, midden in het bos met weide voor de paarden en stallen.

We kunnen lekker paardrijden en voor Soran Bart lekker wandelen in het bos.

We gaan 2,5 weken op vakantie.

16 juni:

Water pret met Soran Bart thuis. Hij ging net het badje in, door het gras waar hij een gat had gegraven en toen floep zo naar binnen met zijn bagger lijf en een lol dat hij had. We zijn vanmorgen vroeg lekker bij het kraaiennast wezen wandelen, heerlijk vindt hij dat. Achter de eenden aan, maar wel terug komen als ik hem roep! We zijn zo trots op hem!

Soran Bart is alleen nog met zijn poten in het water maar niet verder dan knie hoogte: hij heeft van de week nog met zijn poten in de plas van het Kraaiennest gestaan.

We moeten morgen examen doen: gehoorzaamheid 1, de vorige les was het de clown van de klas, maar komt goed met ons. Het gaat ook erg goed, alleen soms met de curcus niet. We hebben er vertrouwen erin, alleen morgen naar de hondenschool en dan gaan we op vakantie na de zomer stop op gehoorzaamheid 2.

Volgende week, ga ik Soran Bart laten langslopen langs mijn paard. We doen dat met zijn tweeën. Bianca met Soran Bart en met paard en Mathieu met lange lijn ernaast ook aan Soran Bart vast, zodat als hij te dichtbij komt hij hem kan corrigeren. Ik heb de allermakste paard, die heeft nog nooit wat gedaan, ook niet bij de vorige honden. De paard is de andere twee gewend, maar daar durf ik het niet mee.

Hij ligt altijd bij me nu, ook in de keuken. Van de week stond hij ineens boven aan de trap, zo van, kom we gaan naar bed.

20 juni: ontdek waar Soran Bart was! #TractiveHistory

Op vakantie. 

Soran Bart (Bartje) is op vakantie en ontwikkelt zich als een fantastische luisterende maat, Bianca en hij zijn echt "Jut en Jul"