Abby Lavie
Abby Lavie

Abby Lavie

5 juli:

Grote griebels. Zijn de andere ook zulke waterratten?

Madam hier gaat steeds zelfs zwemmen, of het nu helder water is in Almere of een prutsloot hier naast het huis.

Het maakt haar allemaal niet meer uit. Vanmiddag kwam ze onder het kroos terug, was zelf op het erf stoel aan het schuren. Had ze dus zelf een duik genomen in de sloot naast de boerderij. Gelukkig hebben we een douche!

25 juli: ik heb er een kleedje heen gelegd, het is voor de helft goedgekeurd.

Ik had voor Duitsland precies zo'n kleedje gekocht voor in de badkamer. Maar die had ze al snel ingepikt. Ik heb voor hier ook maar eentje gehaald. Mand ligt ze eigenlijk niet in, ook al staan die er genoeg. Ze ligt het liefst dicht bij mij, liefs met tutteldoek. Maar die moet in de keuken blijven, anders sleept ze die overal heen, ook buiten. Ik heb deze  voor mijn kamer gekocht. dan kan ze toch lekker liggen. Ook hier staat een mand, maar gaat ze ook niet in.

Abby heeft ook een bench, maar daar ligt ze alleen ''s nachts in. Overdag gaat ze waar ik ga. Ik heb overal manden staan voor Fiep en Cato, maar die zijn zo groot dat Abby er ook gemakkelijk in past. Maar doet ze gewoon niet. Of de stoel waar ik net zat, daar gaat ze ook op.

30 juli: buikje aaien

31-07-2021: mijn pluche beest

Meneer uil heeft het loodje gelegd, moet eerst geopereerd worden. Abby kijkt aandachtig toe, hoe haar vriend weer tot leven wordt gewekt.

Abby is er altijd heel voorzichtig mee. Ze heeft een hele collectie inmiddels. Mol, haas en racoon liggen buiten. maar toevallig lag meneertje uil binnen. Gelukkig sloopt ze eigenlijk niks (snel afkloppen) Helaas was de poot van meneertje uil geamputeerd omdat ze samen met Sjors ermee aan het spelen was. Maar we hebben met naald en draad dat verholpen. En na even wat geduld konden ze weer rustig verder met hun spel.

3 augustus 2021: ik ben loops geworden.

We hebben hier drie teven lopen en een reu. We moeten even extra oppassen, maar dat komt goed.

We wonen op een grote boerderij. Als Sjors achter is, is Abby voor, of andersom. Iedereen weet heel goed dat ze nu niet bij elkaar mogen. Sjors is altijd bij Jasper, Abby bij mij (en Fiep en Cato natuurlijk) Ik ben meer onderweg dus Abby ook. Het komt wel goed, het is alleen nu even goed opletten.

Broekjes doen we niet aan, die worden toch alleen maar gesloopt. Ik heb dat nog nooit bij mijn teven gedaan. Ze zijn altijd vrij schoon van zichzelf. Hopelijk is Abby dat ook en nogmaals, we hebben een groot voordeel dat we op een boerderij wonen en ons werk ook altijd buiten is.

Voordeel is ook dat Abby zo wie zo niet heel vaak met Sjors is en zo wie zo niet alleen. De teckels ook niet hoor. Sjors is alleen beetje zo'n ongeleid projectiel. Lieve hond hoor verder, maar het is echt Jasper zijn hond.

9 september: Familie trekje? Ze ligt te slapen, ver weg. Vandaag een drukke dag gehad. Mee geweest naar Almere. Ze mocht mee de vergadering in (dat was nieuw voor haar) en daarna een nieuw begrazings terrein bekeken. Ze heeft tegenwoordig een maatje mee. Fiep kan niet alleen zijn in huis, jankt de hele boel bij elkaar en daar wordt cato weer onrustig van (liggen in aparte ruimtes)

Cato is officieel met pensioen, vanwege haar heup en nek, zag nu ook dat ze moeite had om overal doorheen te komen. Gelukkig is ze niet heel zwaar en kan ik har tillen. Ik zie aan haar dat ze het ook nog wel leuk vindt. Abby red zich meestal wel. Zelfs bramen struiken en brandnetels geeft ze niet veel om. Enige moment dat ik haar moet tillen is bij de veeroosters, dus kon prima zo vandag en had cato mooi rust!

14 september: Abby is in haar element, we waren 8 schapen kwijt. Mevrouwtje heeft ze weer gevonden! Nu nog richting kraal krijgen. Dat wordt een lastige operatie.Aangezien de schapen nu op drijvend veen lopen en ik daar dus niet kan komen. 8 schapen is meteen de hele groep: onze kuddes zijn niet zo heel groot. De kleinste is 4 schapen en de grootste een stuk of 50.