Cato (Kaninchen teckel korthaar)
Cato (Kaninchen teckel korthaar)

Cato (Kaninchen teckel korthaar)

Ik ben Cato, laat ik mezelf maar even voorstellen: Ik ben een Kaninchen tekkel (kleinste soort) Mijn vader is twee jaar geleden zelfs Nederlands Kampioen geworden met status uitmuntend.

Ik ben een slim hondje met een eigen wil. Ik en Abby kunnen het nog steeds goed vinden met zijn tweetjes, terwijl ik nog wel eens de anderen afsnauw. Abby mag mij zelfs slikken. Ik ben benieuwd hoe dat straks gaat als de puppy's geboren zijn, want ik ben zwanger.

De puppy's: verschillende kleurtjes kun je verwachten.

de papa van de puppy's is net gekeurd: eerste geworden in zijn klassement.

Fiep is ook gedekt geweest: daar waar ze geweest zijn, hun gaan altijd naar keuringen met haar honden. Alle vijf reutjes zijn kampioenen. Dit was het enige reutje zonder bloedband met Cato.

Marion heeft met Fiep verschillende curcussen gedaan en verschillende malen gezakt omdat madam er geen zijn in had. Terwijl de examinator elke keer zei: ze kan het gewoon, maar Fiepje had dan net geen zin.

Marion moet de schuur leeg maken, er komen 600 balen stro. gelukkig mag het personeel morgen de karren lossen. Ik zit al een week thuis, op aanraden van de huisarts: heerlijk lekker even niks. Ik merk wel dat Abby die laatste week het auto rijden mist, ze staat wel eens bij de auto mij aan te kijken van gaan we nu eindelijk even weg?

Abby heeft ook wel eens geen zin voor training. Ik heb nu als tip gekregen oefen drie keer en doe dan weer wat anders. Ik had het idee dat ze zich verveelde. Vier keer vindt zij niet leuk meer en begint te klieren.

Ik moet trouwens wel zeggen: nu ze loops is, luistert ze beter, gekke hond.

We moeten zorgen dat Sjors en Abby niet bij elkaar komen en dat gaat nog steeds super goed.

We hebben katten, twee stuks, Liesje en Saartje, Abby kan beter met Liesje dan met Saartje.

30 augustus: Is er puppy nieuws?! Nog steeds niet! Mar kan nooit lang meer duren. Slaap sinds vrijdag niet lekker, ze ligt bij mij in haar bevallingskist. Maar bij elke beweging ben ik wakker. Je ligt er toch op denk ik. Ze wil nu ook niet meer eten, kan nooit lang meer duren. Ik hou jullie op de hoogte.

31 augustus: eerste is er, teefje, chocolade bruin. Abby is even buiten, Cato wil haar er niet erbij hebben. Fiep wel, maar datis haar eigen moeder.

31 augustus: nummer twee, een lawaai schopper!

Derde is er nog niet, net contact gehad met de dierenarts omdathet te lang duurt, mijn zoon haalt nu weeën opwekkers op.

Ik blijf rustig, toen ik de dierenarts heb gebeld begonnen de weeën ok weer krachtiger, kopje van nummer drie is nu te zien! Heeft even geduurd, maar goed, er zitten nog meer in zo te zien: is niet verkeerd om het in huis te hebben. - Cato heeft ook heel even geslapen: half uurtje ofzo!

Beide frummels hebben ook al liggen drinken.

Nummer drie, ze houdt het spannend, ook een teefje - Rick staat net bij de dierenarts

Kreeg de ademhaling niet goed op gang, ik heb dat betreft een super teckel, moeder van alle dieren - Kleintje ademt nu.

Eerste pup, teefje 186 gram

tweede pup, teefje 166 gram,

Derde pup, teefje 171 gram.

Ik zal zo even voelen, maar ik denk niet dat ze klaar is aangezien haar buik nog steeds enorm is. Zit zo wie zo nog eentje in die te voelen is. De buik is nu mooi slap, dus kan het nu mooi voelen. Daar zit zo wie zo nog eentje, die zit heel hoog.

31 augustus: nummer vier, een zwart reutje is geboren, helaas is die meteen over de regenboogbrug gegaan. Hij kwam en stuit en waarschijnlijk is de navelstreng vroegtijdig gebroken. Ik moet heel even op adem komen, ik vindt dit zo verdrietig.

Ik ben nu bij de dierenkliniek in Groningen. röntgenfoto maken. - Er zit er nog een in: ik moet nu naar Winsum

Jullie willen het niet geloven: voor de operatie kamer kreeg Cato enorme persdrag, met behulp van de dierenarts is de laatste geboren: een zwart reutje! - een hele rare lange dag: hij moet nog even gaan drinken maar dat komt vast goed. - Hij is net zo zwaar als de eerst geboren teefje -

Abby is ook al even geweest te kijken: ik ga even douchen, net als cato: ik ben kapot!

1 september: Tot zover doen de dames het prima. Het reutje heeft het moeilijk. verbaasd me niks. Ik geef hem de fles bij. Hij heeft in iedergeval gepoept en geplast. das al heel fijn! En komt nog niet heel versuft over. Maar kan gewoon niet opboksen tegen de dames: hij moet er even wat pit in krijgen. 

het reutje mag niet te veel afvallen en sloom worden. Dan gaat die het helemaal niet winnen. Ik laat hem ook wel bij cato en de dames liggen, maar merk aan cato dat ze meer heeft met de dames dan met de dwarsligger (reutje) Maar denk wel dat het goed komt. IK heb het hier ook ooit met een kalf gezien. Onhandigheid van koe, maar vaneens waren er toch die moeder gevoelens en mocht het kalf drinken. Mooi spelletje soms van de natuur! - Klein beetje de helpende hand zijn is soms niet erg.

Fiep en Abby mogen kijken, meer nog niet, maar komt wel, Tis ook nog allemaal zo pril.

- kon je een beetje slapen vannacht? - Ik ben er drie keer uit geweest: dus viel reuze mee.

Cato krijgt extra vlees om aan te sterken.

Sjors is mee op tournee, met jasper mee en cato, wou hem gisteren er nog niet erbij hebben.

Marion geeft de pup hoofdzakelijk de fles en op dit moment doet ze het alleen.

- hopelijk kun je het combineren met je werk: We hebben net een nieuw personeels lid aangenomen, zo kan ik meer thuis werken. Maai en zaag seizoen is aangebroken. dat vindt ik toch niet leuk. De dierenparken weten dat ik nu even thuis ben. Dus lossen het zelf op met mij op afstand. En vangen begint eind mei deze maand weer. calamiteiten mogen de heren nu ook even oplossen, dus red het wel, geloof ik. Moet het, dan ben ik inzetbaar. Niek is nog thuis, die kan de pups en cato ook prima doen en heeft nog vakantie.school begint volgende week weer, Niek is altijd super met dieren. Dat is hem wel toe vertrouwd.

1 september: even weg bij de pups, maar ze wil heel graag weer naar binnen, snap ik, ze moet toch een keer poepen en plassen. En ook wel even fijn om met Fiep en Abby rond te scharrelen.

Fiep heeft drie jaar geleden een nest van 5 gehad en mijn vorige hond een nest van 4, das echt genoeg voor die kleine hondjes.

- Reutje, triest verhaal, maar ik ben blij dat er nog een reutje erbij is, maakt het toch iets minder triest: En ze lijken ook nog op elkaar en blijft in de buurt; Deze reu gaat naar de ouders van mijn overleden man. Zij hebben net hun teckel verloren. Dubbele hernia. Datwas het broertje van Fiep en ze hadden Zoef van ons (Johan en mij) gekregen.

1 september: reutje drinkt bij mama

2 september:

We zijn aan het zagen in emmen en de puppy's zijn bij oppas Niek. Ze vondt het niet leuk hoor, dit was even fijn: eruit te zijn. Om samen met haar in het veld te zijn, voor beide. Pups hebben het super goed gedaan. Ik heb net even alles gecontroleerd. Het reutje ligt wat achter op de dames, maar ze groeien als kool. Niek heeft zij werk prima gedaan, want zelfs de kleine man is gegroeid. Hij moest hem van mij steeds even aanleggen en de dames even apart leggen.

2 september: Ze vindt het allemaal zo spannend en vreemd, komt denk ik omdat Cato lag te grommen (heel zachtjes) Helaas voor haar had ik een pup gepikt. Zo konden Abby en Fiep even kijken.