Datum 10 december
Datum 10 december

Datum 10 december

We gaan richting de derde week

Ook in de derde week is het beter om geen vreemden bij de pups te laten. In eerste instantie voor het infectiegevaar en ten tweede is het niet goed voor de geuren. Pups herkennen hun ouders en hun mensen aan de geuren. Te veel vreemde geuren brengen hen in de war.

Wat kleine pups vooral nodig hebben om goed te groeien is veel rust! We gaan richting de derde week, dus de puppy's krijgen vast voedsel, we zijn daar alvast vandaag mee begonnen: eerst begonnen we met pap. Pap hebben ze gegeten buiten de werpkist: zodat ze lekker aan de pap konden wennen, daarna een fris bad: je had die "melk snuitjes" moeten zien, zo lief, maar vooral "plakkerig" want het zelf eten, gaat natuurlijk wel op zijn eigen beloop: pootje in de bak, pootje naast de bak, even zelf nog erin..oftewel: pap zat natuurlijk overal...maar dat is niet erg: pups mogen hier lekker pups zijn, maar daarna is het wel even fris een badje, gewoon water zonder shampoo, want dat spoelen we zo eraf. Daarna weer lekker warm terug bij mama, extra fleece deken erom heen en een Moederhond, die ze schoon en droog likt en een Hondenmoeder (ikzelf dus) die de puppy's nog even lekker droog maakt met een handdoek en de warmtelamp boven de werpkist: helpt natuurlijk ook mee.

Vandaag, kregen ze in de werpkist vlees te eten, sommige dachten: nou,die pap was dus best lekker...dus sommige pups hebben dat zo in de gaten, dat eten dus best lekker is. Eens wat anders dan een wormentablet, zou ik zeggen.

maar pap kennen ze natuurlijk al: dat is puppymelk, aangelengd met vlees en/of puppy brokken. De puppymelk herkennen ze wel: ze hebben al regelmatig de fles gehad namelijk sinds dat ze geboren zijn, omdat we ze vanaf dag een, al aan het bijvoeren zijn, op zich is bijvoeren niet meteen nodig, maar als de kwaliteit van de moedermelk laag zou zijn, dan zou je dat kunnen merken bijvoorbeeld aan het gewicht van de puppy's, dan gaan ze namelijk langzaam afvallen in gewicht in plaats van bijkomen.

de puppy's waren ontzettend moe, samen met de moederhond, na het eten van pap en hun bad.

Na de vleesmaaltijd, kregen de puppy's weer een schone vetbed in de werpkist. Tussendoor, heeft de Moederhond ze nog regelmatig gevoed met haar moedermelk.

Vandaag, deze week eigenlijk: de moederhond krijgt veel liefde terug van de puppy's. De puppy's spelen onderling en de moederhond krijgt ook liefkozing terug, in de vorm van bijten in haar oor en in haar nek, moeders vindt het allemaal prima en we vinden het een lieftallig gezinnetje bij elkaar: het is ontzettend leuk om de moederhond zo gelukkig te zien met haar eigen kroost.

We hebben nu het idee dat de puppy''s ons kunnen zien en horen, zien konden ze al, maar horen kunnen ze ook. Dus 5 december, hebben we twee speelballen in de werpkist gelegd: een bal heeft een belletje erin, zodat als de puppy's er langs lopen, dan horen ze dat belletje.

Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december
Datum 10 december