Ava Kira
Ava Kira

Ava Kira

Woont in: gemeente Hoeksche Waard en ligt in de provincie Zuid-Holland.

Het overlijden van onze laatste vriend Aras,nog niet zolang geleden, deed niet alleen veel pijn, maar bracht zo'n  leegte met zich mee, dat we samen besloten om na een paar weken toch weer besloten een nieuw kameraadje te gaan zoeken. Na wat navragen bij herplaatsers, kregen we alleen maar honden aangeboden met iets te veel problemen, en of te groot .Na zes bouvier en nóg twee Grote honden wilden wíj een stevig hondje niet te groot maar ook niet te klein.

Zo belanden we na 2 dagen zoeken, terecht bij Lavidadelperro, wat betekende het leven van de hond. Als je zo'n naam bedenkt heb je iets speciaals. En dat bleek toen ik contact zocht, een teefje hadden ze nog. Wij wilden die graag hebben, en het liefst gelijk ophalen.

Maar via email werd ons gevraagd, het waarom wij interesse hadden in een Australian cattle dog. Na alles uitgelegd te hebben, en toezegging dat Claudia het er met haar man Harry erover zou hebben, kreeg ik na een spannende dag een email met vragen lijst.

 

Toen besefte wij dat dit super mensen waren, die eenmalig een nestje fokken. Het allerbelangrijkste voor hen is dat de pups een goed huis krijgen c.q. een liefdevolle plek om op te groeien. Afgelopen zaterdag mochten wij komen kijken, dat was liefde op het eerste gezicht.

Aanstaande zaterdag gaan we haar ophalen.  Dat wordt een nieuw begin voor ons alle drie .

Groetjes Rinus en Yvon en natuurlijk, Ava, die wij Kira gaan benoemen naar onze laatste twee kameraadjes.

16 januari: Diepe slaap in de auto, daarna lekker geraast met mijn speelgoed, daarna rust. Gewoon in de bench zonder dat iemand het zegt: gewoon bekend kleedje erin.

Goedemorgen even korte bij praat, ik was best wel moe gisteravond, hele ervaring zo'n dag . 150 kilometer rijden met mijn nieuwe vriendjes , best wel een stuk Yvonne had een lekker plekje achter in gemaakt, dus heb ik de hele weg geslapen. Aangekomen in mijn nieuwe huis, waar veel speelgoed was heb ik me even uitgeleefd, tja alles op de grond was voor mij alleen en niemand die het afpikte. Daarna lekker gegeten en na even met mijn 2 nieuwe vriendjes geknuffeld, even slapen in mijn eigen huis, waar een bekende deken in lag. Na het wakker worden naar buiten waar vreemd wit spul naar beneden kwam, na plassen en poepen, snel weer naar binnen. Zo ging de avond voor bij. Toen het bed tijd werd mocht ik met mijn vriendjes mee, en mocht naast de hele grote mand waar zij in gingen slapen, in mijn eigen bedje en bench slapen met de deur open dat vond ik zo fijn, dat ik iedereen heb laten slapen tot 8 uur, dat vonden ze volgens mij wel fijn, want snel naar buiten plassen en poepen, want dat had ik netjes opgehouden. Toen lekker eten en 2 uurtjes later lekker bij de boer op het land. 

12 februari: een hoektand minder, stukje kies afgebroken, wordt morgen (16 februari) restant verwijderd met klein roesje. Dierenarts heeft nagekeken.

15 februari: 11.6 kilo

23 februari 13 kilo

15 maart: ik ben een "stokstaartje" en gewicht: 16.6 kilo

19 maart:

Dit is achter de dijk waar Haringvliet rivier de spui bij elkaar komen.

Sportief bezig zijn met trainen.

5e les is morgen (20 maart)

daarna 6e les en laaste les, wat we afgesproken hebben met de trainer, daarna gelijk door met volgende traject. Ze leert snel en ze wil het graag.

ze is nu wel aan het tanden wisselen: 2 onder en 2 boven. (en dit is echt geen ongeluk)