Ellis Coco
Ellis Coco

Ellis Coco

Woont in: Oosterbeek is een dorp in de provincie Gelderland, in de streek Veluwe, gemeente Renkum, Nederland.

Al langere tijd was er de wens om ons gezin aan te vullen met een hond. Nu de kinderen de leeftijd hebben waarop zij actief betrokken kunnen worden bij de opvoeding van deze hond hebben wij de knoop doorgehakt. Bij het zoeken naar een geschikte hond stond voorop dat de hond uiteindelijk mee zou kunnen lopen op vele hardloopavonturen over modderige paadjes. De hond moest trainbaar zijn met een actief karakter en voldoende energie. Daar is de voorliefde voor de Australian cattle dog ontstaan.  

Al snel kwamen wij in contact met Claudia en Harry die net een nestje puppy’s hadden. Na invullen van de vragenlijst was een afspraak uiteindelijk snel gemaakt en konden we kennismaken met de pups. 

Wat ons erg aansprak was dat hier sprake was van een nest welke opgroeide in huiselijke sfeer. Duidelijk is dat Claudia en Harry de honden met veel liefde hebben grootgebracht en zich goed hebben verdiept in de specifieke ras eigenschappen. 
Ook nadat de pup bij ons in huis is gekomen blijven zij bereikbaar voor vragen. Dit alles vanuit het oogpunt dat zij het beste voor hun honden willen. 

Voor ons rest nu de uitdaging deze lieve pup een veilig huis te bieden en haar op op te voeden tot een betrouwbare loyale metgezel in ons gezin klaar voor veel nieuwe avonturen.

16 januari: Coco heeft het prima gedaan in de auto, bij aankomst, na het huis verkend te hebben zelf haar plek in de bench ingenomen om lekker op een pees te kauwen. Goed begin zo!

Na een dag vol nieuwe indrukken heeft Coco een prima eerste nacht gehad. De bench is al echt haar plek, na een paar korte piep momentjes heeft ze goed geslapen op haar nieuwe plek. Vanochtend op verkenning in de sneeuw en daarna lekker tot rust komen op haar eigen plek.

20 januari: Hoewel ze het buiten op straat nog erg spannend vindt, is ze haar nieuwe wereld langzaam aan het verkennen en uitbreiden.
De avonden in de bench gaan erg goed en ze zet haar baasjes overdag al goed aan het werk.
Na een dag vol nieuwe indrukken heeft ze een heerlijk plekje in de boekenkast gevonden om in te dutten en bij te komen.

Bench gaat erg goed, ze slaapt er in de avond probleemloos in 23:00-7:00 en wanneer ze erg druk (overprikkeld) is gaat ze er met iets leuks in zodat het geen straf plek wordt. Voor de bench is nog een puppyren zodat het deurtje dan open kan blijven staan. Ze kiest dan zelf voor haar bench.

Met kinderen in huis blijft het opvoeden extra uitdagend maar vooral de oudste doet dit erg goed. 

Verder verkend ze de wereld om haar heen en is ze erg lief naar andere kinderen. Ze heeft al kennis gemaakt met de buurthonden maar verder bouwen we het langzaam op. 
Al met al gaat het goed met haar.

Overigens tuigje hebben wij ook als ze aan de lijn gaat maar omdat ze in de tuin vrij kan rondlopen heeft ze nu een halsbandje om als backup. 

28 januari: Wij voeren Coco continu en niet volgens schema, is haar bak leeg dan voeren we bij.
Ze eet goed en ziet er volgens de dierenarts gezond uit. Naast brokken krijgt ze vlees (Devotion) en uiteraard genoeg kauw snacks om de bench een fijne plek te houden.
Kong, snuffelmat en verstopspelletjes van voer worden hier bijna dagelijks ingezet. Kip uit spuitbus is ze gek op.

Vanavond eerste hondentraining aan huis. Bijten gaat al een stuk beter en de balans tussen rust en beweging ook beter gevonden waardoor de raas momentjes minder en korter zijn.

februari:

8 februari: Sneeuw was in het begin best spannend maar ondertussen voelt ze zich er al goed in thuis. Nu druk haar eigen blaf aan het ontdekken maar ook steeds beter in staat om haar eigen rustmomenten te pakken.

25 februari: Geen camperfoto’s vd hond gemaakt, helaas, maar samen in de camper gaat prima. De nachten zijn vanaf dag 1 altijd goed gegaan dus hopen dat dit zo blijft. 

De honden trainster is nu twee keer geweest, training is nu vooral nog gericht op de basis, corrigeren van negatief gedrag...etc. Vanaf volgende week gaan we buiten trainen.

26 februari: naar de dierenarts, 12 weken inenting 10.3 kilo

Ongeluk:

7 maart:
Na een paar intensieve dagen even een update.
Afgelopen zondag (7 maart) is Coco tijdens het uitlaten aangereden door een auto ( ze zat aan de lijn).

Gevolg; heup uit de kom en een stukje afgebroken vd kop van de femur.


Op aandringen van ons (eerst dachten ze dat het alleen gekneusd was) en de dierenarts zijn er foto’s gemaakt en  is ze gisteren onder het mes gegaan en is er een nieuwe kop geplaatst.

Gisteravond was ze weer thuis en vanochtend kon ze weer zelf naar de deur toen ze uit wilde.
De komende drie weken moet ze het rustig aan doen en dan gaan we het weer op opbouwen.
Gericht op de socialisatie met andere honden gaat de hondentrainster met andere rustige honden bij ons thuis komen.


Vooruitzicht volgens de dierenarts: ze zou zonder verdere problemen oud moeten worden ( er is geen vervolg operatie nodig) hij verwacht dat ze straks zonder problemen de paadjes mee op kan.
Nu vooral rustig aan blijven doen met haar en goed herstellen.

11 maart:

Wat een super lieve verassing vandaag! Heel erg bedankt! (paasverassing van Claudia en Harry)

Met Coco gaat het erg goed, ze blaft alweer naar de buren en hinkt rond op 3 poten alsof ze het altijd gedaan heeft. Ze heeft al haar oude streken alweer terug De grootste uitdaging zal zijn om haar verplicht rustig aan te laten doen, zodat haar andere pootje rustig kan genezen maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat goed zal komen. 

Namens Coco en ons, nogmaals bedankt!

16 maart: plant gaat goed en hond ook. De dierenarts was verbaasd dat ze er al zo goed op haar poot kon staan dus dat is veel belovend. Verder blijft het de uitdaging om gedwongen rust te geven. Alle vertrouwen dat het goed gaat komen met haar. Over twee weken is ze weer aan de beurt bij de dierenarts voor een controle. mevrouw heeft weinig spektakel in haar leventje en mag het vooral rustig aan doen, getuigen de foto's.

29 maart: Ellis Coco vandaag weer langs de dierenarts en het herstel gaat goed, voldoende rust blijft de key, iets waar Ellis Coco nog wel moeite mee heeft: laatste gewicht 12,2 kg.

4 april: we gaan met pasen met de camper op pad, Ellis Coco gaat mee dus we doen rustig aan.

Ergens in mei: afspraak voor Rabiës, de dierenarts doet dit een maand later omdat wij niet naar het buitenland gaan op korte termijn. Met een maand inwerktijd en 3 jaar geldig kunnen we dan in de zomer weer op pad.