Abby Lavie: kalf drijven
Abby Lavie: kalf drijven

Abby Lavie: kalf drijven

27 maart:

Ondeugend kunnen ze zeker zijn! Maar ook heel lief, waar ze super mee omgaat is het pasgeboren spul hier. Of het nu lammetjes zijn of kalfjes, ze benaderd ze aldoor met heel veel rust en liefde. Terwijl ze best fel kan zijn als het om een koppel volwassen schapen of koeien gaat. Ze heeft gisteren meegeholpen een kalf terug te zetten bij de koeien en dat ging super goed. net alsof ze het in kan schatten wat ze moet doen.

Dit is op dit moment haar grootste vriend hier: Gerard, kalfje van een weekje oud, moeder had geen melk, dus nu zijn wij aan de beurt om hem groot te krijgen. Daar heeft Abby geen problemen mee.

De poezen hier zijn niet zo onder de indruk van Abby, die blijven zitten. Frustreert Abby wel eens, maar die heeft pech! Enige dieren waar ze niet van houdt zijn de varkens en de wilde zwijnen. Die zijn maar raar. Snap ik wel! De oehoes vind ze reuze interessant, maar weet dat ze niet te dicht in de buurt moet komen. We hebben ze in de schuur in een grote kooi: geboren in gevangenschap, kunnen niet uitgezet worden. Het voeren, doet Nick, mijn middelste zoon, ik zelf ben een keer gegrepen, toen zei hij: mam, ik doe het in vervolg wel. Abby is banger voor de schapen dan voor de oehoes: vreemd "kind" wel! We hebben alpaca's, maar dat zijn niet mijn vrienden maar Abby dacht daar anders over en die moest ze even van dichtbij inspecteren..

Ze weet ook heel goed dat ze niet in de wei mag komen, als ik er niet bij ben. En daar is schrikdraad, is ze niet heel gecharmeerd van.

3 april:

Van de week mee gehad op vee controle, dode beesten opzoeken krijgt ze van mij een tien plus voor! Ze zoekt eigenlijk vanuit zichzelf al, begon hier al met brengen van dode muizen of vogeltjes. In het veld niet anders. Grotere dieren zoals een geit of een koe bijvoorbeeld, gaat ze altijd eerst tegen aan tikken, met haar poot. Beweegt het niet, dan blaft ze. Doet ze eigenlijk vanuit zichzelf, heel goed dus en dan beloon ik haar. Ze heeft er echt lol erin. En scheelt mij een hoop zoek werk als we een melding krijgen. Wat ook fijn is, dat ze gewoon niet wegloopt. Misschien komt dat nog, maar ze blijft altijd in een circel van 50 meter bij mij. Ook als ik haar niet zie. Als ik commanda hier geef komt ze heel vlug naar mij toe, want dat betekent lekkers!

Abby Lavie: kalf drijven