Abby Lavie: Mijn boerderij 1
Abby Lavie: Mijn boerderij 1

Abby Lavie: Mijn boerderij 1

20 juli:

Ik rij gemiddeld elke dag wel een paar uurtjes. Afgelopen week iets minder. Maar dat komt omdat ik niet fit ben. Ik heb een beetje te veel gedaan, tijd om het een beetje rustiger aan te doen. Dat komt wel goed, maar ik heb even pauze nodig van al dat gevlieg. Mensen vergeten altijd dat als je dieren hebt gewoon zeven dagen in de week aan het werk bent. En de onze staan niet thuis, dus vlieg heel wat af, ook in het weekend. Maar ik ben verstandig, ik had vandaag op Texel kunnen zitten voor werk (2 uur, 45 min. rijden) Maar ik ben heerlijk thuis.

Het is bikkelen als je een eigen bedrijf runt (Claudia en Harry weten daar ook alles van) Tegenwoordig hebben we vier man personeel lopen, gelukkig maar, anders is het niet te doen. Overdag werken we met zijn allen. 's Avonds orders binnen halen, bij nieuwe klanten langs.

Als er een clamiteit is: alles laten vallen en dan daar heen.Om het weekend neemt het personeel de calamiteit dienst over. Dat geeft ook al rust.

Wij wisselen hier veel qua dieren. Maar de honden en poezen niet natuurlijk. Jens, de jongste zoon is inmiddels begonnen met konijnen. Dus dat ziin ook blijvertjes. En ik heb zelf nog een nieuwe geit aangeschaft. Een Nubische. Gewoon omdat we genoeg ruimte hebben en omdat het leuk is. Het begint hier al aardig op een kinderboerderij te lijken.

Het gaat ook goed met de honden: ze kunnen er niet erbij. Cato staat vaak zo te kijken. De rest kijkt er eigenlijk niet naar om.

Jens ging weg om een konijn te halen, we kwamen terug met twee. (Hij had er ook al twee)

Alles loopt hier los, of hebben grote hokken. De honden weten dat ze er niet aan mogen komen. Natuurlijk proberen ze het wel, het zijn tenslotte honden.

Abby Lavie mag in de wei als ik erbij ben. Fiep en Cato kruipen overal onder door, maar komen nergens aan. Maar het kan allemaal prima, ze vliegt niet achter de schapen aan en laat de kippen met rust, tenzij anders gewenst natuurlijk (lach smiley)

*foto: dit is nog maar een kuiken: deze worden heel groot.

Hier zijn de poezen de baas: felle donders.

Ik wil Keet (de geit) even voor je op foto zetten, maar ze is te nieuwsgierig.

Abby Lavie is super sociaal, vergeet niet dat Claudia en Harry, jullie daar de grondlegger van zijn!

Ze hebben ook totaal geen baknijd, absoluut niet, ze eten hier naast elkaar!