Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)
Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)

Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)

Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)

De dag begint om 9.30u duurt tot 16.30u/17.00.

Op zaterdag 27 augustus 2022 wordt voor de vierde keer in Barneveld het Hondenschool Instructeurs Congres georganiseerd door Annorlunda.

Het programma wordt gevuld met interessante lezingen van:
- Monique Bladder: Overprikkeling: de nieuwe verklaring voor al het ongewenste gedrag?
- Erica Bokelmann: Impulscontrole: een goed idee of doorgeschoten praktijk?
- Martine Burgers: Alle honden moeten een tuig! Of toch niet ....?
- Jeroen Oomen: Is de hond wel zo belangrijk?
- Nicole van Rhee: Complementaire middelen op de hondenschool

Overprikkeling: de nieuwe verklaring voor al het ongewenste gedrag?
 

Overlopende stress-emmertjes; ze worden steeds vaker gebruikt als uitleg en verklaring voor gedrag dat honden laten zien. Maar speelt het echt zo’n belangrijke rol als dat het toegedicht wordt? En missen we daardoor niet het één en ander?


Monique Bladder
Monique is gedragstherapeut
(Postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en één van de twee hoofddocenten van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum.

Impulscontrole: een goed idee of doorgeschoten praktijk?

Impulscontrole (of zelfbeheersing) wordt de laatste jaren op diverse manieren en in allerlei vormen gegeven op de hondenschool. Maar wat is het? En weten we eigenlijk wel wat het doet (of niet)?


Erica Bokelmann
Erica is gedragstherapeut (postgraduaat Toegepast Diergedrag), auteur en hoofddocent van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum.

Alle honden moeten een tuig! Of toch niet….?

Steeds meer honden lopen in een tuigje en het wordt ook vaak geadviseerd. Vanuit de anatomie van de hond lijkt het ook de beste keuze. Maar hoe zit dat in de praktijk? Het feit dat wij bedacht hebben dat het het beste is voor de hond, betekent niet dat onze hond het daarmee eens is.


Martine Burgers
Martine is sinds 2005 fulltime werkzaam als dierosteopaat, na een afgeronde opleiding bij het Belgische ICREO. In haar praktijk behandelt ze honden en paarden. Samen met Sam Turner schreef ze de 4-delige serie “Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans” en publiceerde ze twee boeken over haar visie op dierosteopathie.

Is de hond wel zo belangrijk?

Als je met honden werkt, zit er veel verschil tussen ‘instructeur’ en ’trainer’. Een trainer traint honden en een instructeur geeft instructie over hoe je honden moet trainen; een essentieel verschil!


Jeroen Oomen
Jeroen is ruim 35 jaar werkzaam als trainer en instructeur. Hij heeft diverse functies bekleed als hoofdinstructeur, -trainer en hoofd opleidingen bij Martin Gaus. Door de jaren heen heeft hij zoveel mensen en honden getraind dat hij zijn ervaringen gedeeld heeft in het boek Hond in Huis.

Complementaire middelen op de hondenschool
 

Als er ‘iets’ met een hond is, kunnen eigenaren een beroep doen op een groot aanbod van diverse middelen in allerlei vormen. Vaak met het idee: baat het niet, dan schaadt het niet. Is dat zo?


Nicole van Rhee
Nicole is kynologisch instructeur, veterinair natuurgeneeskundige en eigenaar van N&N Dogtrainers. Daarnaast geeft ze gastlessen bij diverse instellingen, zowel over hondengedrag als over natuurgeneeskunde. Bij Annorlunda verzorgt zij de lessen over complementaire ondersteuning.

Cbd olie: geeft op langere termijn beschadiging aan de hond. - wordt dan ook niet zo maar gegeven of geadviseerd - bron hondenschool instructeur congres

Nicole sluit de lezing af met het delen van haar top 5 voor de eigenaren op de hondenschool.

Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)
Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)
Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)
Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)
Hondenschool-Instructeurs Congres (HIC)