Module B1: Kynologisch basis instructeur
Module B1: Kynologisch basis instructeur

Module B1: Kynologisch basis instructeur

Ik ben bezig met de module B1, daarmee ben ik bezig met de

Kynologisch basis instructeur

Lesdagen: 25 februari -  6 maart - 11 maart - 15 mei - 22 mei - 29 mei: Module B1: Kynologisch basis instructeur gevolgd.

Omdat ik nog veel mag leren ben ik de honden thuis aan het trainen met verschillende lesmethode's, daarnaast volg ik honden curcus bij andere hondenscholen: agility bijvoorbeeld en de gehoorzaamheidscursussen: bewust rondkijken welke leermethoden er zijn en hoe andere hondenscholen een les geven.

Om een Kynologisch instructeur te worden, ga ik een intensieve trainingsdag volgen van Dr. Juriaan, dit zit niet bij de opleiding erbij, maar heb ik als extra ingepland voor mezelf.

Breek Je Brein in één dag XL

Theater Markant Uden
Datum: Zondag 24 april 2022

Breek je brein in één dag is een uiterst krachtige en efficiënte trainingsdag waarna vele deelnemers daadwerkelijk in staat zijn geweest om grote en bijzondere stappen te maken. Zelf doelen te formuleren én te bereiken. In een richting die JIJ wilt.

Ik ben de honden thuis aan het trainen met verschillende lesmethode's, daarnaast volg ik honden curcus bij andere hondenscholen: agility bijvoorbeeld en de gehoorzaamheidscursussen: bewust rondkijken welke leermethoden er zijn en hoe andere hondenscholen een les geven.

Voor de thuis training, zodat ik met de lesmethode oefen met de honden thuis, daarvan krijg ik een lesprogramma van een hondenschool, die de opleiding Kynologisch instructeur succesvol afgerond heeft bij Cursuscentrum Barneveld, dit zit niet bij de opleiding erbij, maar heb ik als extra ingepland voor mezelf. Als ik straks gericht bij een hondenschool wil werken of dergelijke: ervaring met honden trainen is een vereiste en door oefenen leert men, dus dit doe ik onder een vorm van begeleiding.

Ik heb zover een lesprogramma, dat bevat:

- gehoorzaamheidstraining: ik begin met de puppy curcus

- een vierdaagse workshop: beginnende instructeur

GEHOORZAAMHEID:

Leer je hond de basis gehoorzaamheid aan de hand van creatieve en positieve oefeningen.

4-DAAGSE WORKSHOP BEGINNENDE INSTRUCTEUR

Wil je meer les ervaring opdoen, zekerder voor je cursisten staan en je oefeningen creatiever vormgeven? Doe dan mee met de 4-daagse workshop beginnende instructeur.

De workshop is geschikt voor zowel instructeurs die al les geven als voor degenen die hun eerste les nog moeten geven. In de workshop werken we op een welzijnsgerichte manier.

Je leert meer over hoe je met ‘game based dogtraining’ je lessen leuker kunt maken voor de cursist en kunt zorgen voor meer motivatie. Tevens wordt je bijgestaan bij het begeleiden van je cursist, je lesplan en creëren van rust in je groep. Ook krijg je een aantal huiswerkopdrachten mee.

De vier lessen bestaan uit 1 theorieavond en 3 praktijkavonden en worden gegeven door Tom Rosens. Tom werkt inmiddels 10 jaar als kynologisch instructeur met zowel puppy’s, pubers als volwassen honden. In zijn lessen staat positieve training op een creatieve manier altijd voorop.

Game based dogtraining is het toevoegen van spelelementen om de training leuker te maken voor de cursist. Wat zorgt ervoor dat een spel leuk is en wat zorgt ervoor dat een speler blijft spelen? Als je de les en je oefeningen behandelt op dezelfde manier dan zorg je ervoor dat een cursist met plezier de oefeningen doet en resultaat beter zichtbaar wordt.

We beginnen met een kennismaking, gaan leerdoelen bepalen, ik vertel over game based dogtraining en laat praktijkvoorbeelden zijn. Ook gaan we het hebben over de opstelling van de cursisten en hoe je hiermee meer rust in je lessen kunt creëren, daarnaast hebben we het over creatieve parcours samenstellen.

Dag 1:
Kennismaking + theorie: game based dogtraining (met praktijk voorbeelden), rust in je lessen + parcours samenstellen

Dag 2:
Je geeft les aan een groep + evaluatie

Dag 3:
Je geeft les aan een groep + evaluatie

Dag 4:
Je geeft les aan een groep + evaluatie + afsluiting

De workshop lessen duren rond de 2 uur en we werken in een klein groepje van maximaal vier personen. Het niveau van de groep van cursisten zal nog bepaald worden. Dit ligt ook aan de leerdoelen van instructeurs ( datum: 28 juni, 5 juli, 12 juli, 19 juli 2022)

Ik mag aanstaande dinsdag (5 juli) mijn eigen workshop geven van 45 min. aan 4 cursisten met gevordere honden en ik ben dan hun instructeur, de instructeur van de hondenschool schrijft mijn verbeterpunten op. Ik mag zelf een lesplan samenstellen van ongeveer 10 oefeningen en daarna krijg ik twee keer een puppy cursus die ik zelf mag voorbereiden. - dit alles in een privé les - ik hoef mijn tijd dus niet te delen met een andere instructeur. 

Bron: Cursuscentrum Barneveld

Module B1: Kynologisch basis instructeur
Module B1: Kynologisch basis instructeur
Module B1: Kynologisch basis instructeur
Module B1: Kynologisch basis instructeur
Module B1: Kynologisch basis instructeur
Module B1: Kynologisch basis instructeur
Module B1: Kynologisch basis instructeur